Ρεπορτάζ: Έλενα Σιάνου
 
Σε απόλυτη διαφωνία με τις προτάσεις των εισαγγελέων δήλωσε πως βρίσκεται ο συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Λεωνίδας Κοτσαλής, ξεκινώντας την διαδικασία των αγορεύσεων υπεράσπισης.
 
«Το λέει ο νόμος, δικάζεται για πράγματα των οποίων ο αξιόποινος χαρακτήρας έχει εξαλειφθεί. Άμα δεν μας αρέσει να τον αλλάξουμε τον νόμο. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο δικηγόρος του κ. Τσοχατζόπουλου στο θέμα της κλήτευσης των μελών του ΚΥΣΕΑ. «Ζητήσαμε να έρθει όχι για διάχυση της ευθύνης μας, αλλά για να φωτιστεί η αλήθεια. Ήταν αδύνατο να επηρεάσει ο υπουργός τα ναυτικά συμβούλια, που αποφάσιζαν πάνω σε αντικειμενικά κριτήρια για την ανάθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων. 
 
Ο κ. Κοτσαλής χαρακτήρισε μάλιστα την αγόρευση του δικηγόρου του Δημοσίου «προσωπική επίθεση στον πρώην υπουργό». «Μας είπαν οι δικηγόροι του Δημοσίου ότι υπήρξε μεθόδευση και επηερασμός του ΚΥΣΕΑ. Αυτό όμως καθιστά επιβεβλημένη την κλήτευση του ΚΥΣΕΑ. Να μας πουν ποιός τους παγίδευσε τελοσπάντων»!
 
Για μύθους που οδήγησαν τον Άκη Τσοχατζόπουλο στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, έκανε λόγο μεταξύ άλλων στην αγόρευσή του ο συνήγορος του πρώην υπουργού, Λεωνίδας Κοτσαλής, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά είπε «ένα οροφοδιαμέρισμα 180 τ.μ με εμφάνιση ενός καλού αστικού σπιτιού στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου έγινε η αφετηρία την έρευνα στα οικονομικά του πρώην υπουργού. Αυτό το σπίτι μετέτρεψε η επικοινωνιακή καταιγίδα των ΜΜΕ σε... παλάτι». 

Ο κ. Κοτσαλής μίλησε ακόμη για «δικονομικές ακροβασίες» που έγιναν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, χαρακτήρισε απαξιωτικές και ονειδιστικές τις κρίσεις που ακούστηκαν για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ενώ ανέφερε πως ήταν απαράδεκτα όλα όσα ακούστηκαν σχετικά με το ενδιαφέρον του κατηγορουμένου για την σύζυγό του και την κόρη του.

«Ολα αυτά οδήγησαν σε στοχοποίηση και ενοχοποίηση του εντολέα μου. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος πράγματι έδειξε ενδιαφέρον, ικέτευσε, όπως ειπώθηκε, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι την κατάσταση της υγείας της συζύγου του, προσκρούοντας όμως, σθεναρά στην άρνηση να της δώσει βοήθεια».

Όπως μάλιστα είπε, το ρητό «ένοχος ένοχον ου ποιεί» θα μπορούσε να αντιστραφεί σε «ένοχος ένοχο ποιεί».

Τέλος, ο κ. Κοτσαλής συμφώνησε με την άποψη που εξέφρασε η εισαγγελέας για τον Νόμο περί ευθύνης υπουργών.