current views are: 1

17 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση14:43

«Παίρνει πίσω» τις διαθεσιμότητες το υπουργείο Παιδείας

Αποκάλυψη του newpost: Υλοποιείται απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

 

Δημοσίευση 14:43’
αρθρο-newpost

Αποκάλυψη του newpost: Υλοποιείται απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

 

Την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών υλοποιεί το υπουργείο Παιδείας και ανακαλεί τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών που είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Όπως αποκαλύπτει το newpost, με προσωπικές επιστολές προς τους συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς, το υπουργείο ενημερώνει: «επανέρχεστε στη θέση σας μέχρι την έκδοση αποφάσεως του Συμβουλίου επί της εκκρεμούσης αιτήσεως αναστολής».

Την περασμένη εβδομάδα το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, είχε κάνει δεκτή την αίτηση δύο εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ζητούσαν να ανασταλεί το μέτρο της διαθεσιμότητας στο οποίο είχαν τεθεί. 

Διευκρινίζεται, ότι οι αιτήσεις αναστολών είναι ατομικές και όχι ομαδικές και το δικαστήριο κρίνει κατά περίπτωση.

Δικαστικοί κύκλοι είχαν προβλέψει πως η συγκεκριμένη απόφαση αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα στο μέτρο της διαθεσιμότητας, πάνω στο οποίο βασίζεται η εξυγίανση του δημόσιου τομέα.

Το υπουργείο Παιδείας σήμερα, υλοποιώντας την απόφαση, ζητά από τους εκπαιδευτικούς να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.

Την ίδια ώρα, καλείται να αντιμετωπίσει και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επέστρεψε στο υπουργείο Παιδείας ως μη νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) για την «αξιολόγηση των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».
 
Η μη νομιμότητα του επίμαχου σχεδίου διατάγματος έγκειται στο ότι έπρεπε να είχε εκδοθεί έως τη 10η Μαρτίου 2013, όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία. Η μη κατάθεσή του στο ΣτΕ και η μη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως έως την επίμαχη ημερομηνία έχει ως συνέπεια η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών να γίνει, πλέον, με τους κανόνες που ισχύουν για όλους τους πολιτικούς υπαλλήλους του Δημοσίου και των άλλων φορέων που προβλέπονται στο άρθρο 4 Ν. 4024/2011.

 


σχετικα αρθρα