«Παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, χιλιάδες παραγωγοί συμπύρηνου ροδάκινου εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι, πάνω από 6 μήνες, για το προϊόν που παρέδωσαν στις βιομηχανίες πέρσι το καλοκαίρι, δήλωσε σήμερα ο Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Πέλλας, κ. Γιώργος Καρασμάνης.

Η κυβερνητική υπόσχεση περί δανειοδότησης των βιομηχανιών για εξόφληση των παραγωγών, παραμένει κενό γράμμα, όπως επίσης και η επιστροφή του οφειλόμενου ΦΠΑ, επισήμανε ο βουλευτής Πέλλας, και την ίδια ώρα ο ΕΛΓΑ από οργανισμός προστασίας της αγροτικής παραγωγής και στήριξης του εισοδήματος των αγροτών, έχει μετεξελιχθεί σε όργανο συνεχούς υποβάθμισης των ζημιών και αντίστοιχης συρρίκνωσης των αποζημιώσεων προς τους πληγέντες ροδακινοπαραγωγούς και άλλους καλλιεργητές, ενώ, παράλληλα, ακόμα δεν έχει χορηγήσει ούτε ένα ευρώ αποζημίωση για τις ζημιές που προκλήθηκαν από θεομηνίες εδώ και ένα χρόνο.

Κι ο κ. Καρασμάνης κατέληξε: Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας για εξόφληση των ροδακινοπαραγωγών και καταβολή των αποζημιώσεων που δικαιούνται, η κυβέρνηση συνεχίζει να αδιαφορεί. Για το λόγο αυτό η Ν.Δ. κατέθεσε επερώτηση στη Βουλή, καλώντας την κυβέρνηση να λάβει επίσημα θέση και να εξηγήσει στην Εθνική Αντιπροσωπεία, αλλά και τους ίδιους τους ροδακινοπαραγωγούς, για τη συντριπτική πλειοψηφία των οποίων το ροδάκινο αποτελεί μοναδική πηγή εισοδήματος, τι προτίθεται να πράξει;