current views are: 1

18 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση07:36

«Πόλεμος» ανακοινώσεων για τη δολοφονία – σοκ του 34χρονου στο Κερατσίνι

Σοκ έχει προκαλέσει στο Πανελλήνιο η εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, ο οποίος έπεσε νεκρός από την επίθεση 45χρονου τα ξημερώματα στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 60 στο Κερατσίνι.

Δημοσίευση 07:36’
αρθρο-newpost

Σοκ έχει προκαλέσει στο Πανελλήνιο η εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, ο οποίος έπεσε νεκρός από την επίθεση 45χρονου τα ξημερώματα στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 60 στο Κερατσίνι.

Σοκ έχει προκαλέσει στο Πανελλήνιο η εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, ο οποίος έπεσε νεκρός από την επίθεση 45χρονου τα ξημερώματα στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 60 στο Κερατσίνι.

Αρχικά, το θύμα μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου τα ξημερώματα εξέπνευσε, ενώ προηγουμένως φέρεται να υπέδειξε τον δράστη. Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του και λίγη ώρα αργότερα, συνέλαβε τον 45χρονο άνδρα, ο οποίος και ομολόγησε το έγκλημα, λίγο μετά τις 10 το πρωί.

To τραγικό περιστατικό έχει προκαλέσει πληθώρα πολιτικών αντιδράσεων, ενώ αντιφασιστικές συγκεντρώσεις προγραμματίζονται για το απόγευμα στον τόπο του εγκλήματος.

Σύσσωμη καταδίκη από τα κόμματα

«Όχι άλλη έκρηξη βίας» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, για τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι, χαρακτήριζοντας τη «τραγικό συμβάν που πρέπει να καταδικαστεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις».

Ο κ. Κεδίκογλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, εμφανίστηκε επιφυλακτικός ως προς τα πολιτικά συμπεράσματα και τόνισε ότι θα πρέπει να περιμένουμε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση της δολοφονίας.

«Δεν γνωρίζω αν υπήρχαν πολιτικά κίνητρα, είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι ο πολιτικός κόσμος δεν πρέπει να επιτρέψει να χυθεί άλλο αίμα. Όχι άλλη έκρηξη βίας» κατέληξε.

«Η άγρια δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα αποτελεί κορύφωση της εγκληματικής δράσης των ακροδεξιών ναζιστών της Χ. Α. στη χώρα μας. Είναι αυτονόητο ότι απαιτείται  η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, καθώς και η απόλυτη καταδίκη τους,  χωρίς επικινδύνους συμψηφισμούς» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.  

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ «τα ερωτήματα απέναντι στα οποία καλούνται όλοι να απαντήσουν είναι ποιος οπλίζει  το δολοφονικό χέρι των ακροδεξιών φασιστών, πόσο βοηθούν  στην αντιμετώπισή τους η επίκληση από τα πιο επίσημα χείλη της ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων  που  τελικά ξεπλένει τη φασιστική Χ.Α. και χτυπά την δημοκρατία».

Να αντιμετωπιστεί η Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση ζητάει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του.

«Μετά τα κηρύγματα και τις πράξεις βίας της Χρυσής Αυγής κατά και Ελλήνων πολιτών, φθάσαμε και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χ.Α. Άμεσα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που αφορούν πια την ζωή των Ελλήνων πολιτών. Η ΧΑ πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί ως αυτό που πραγματικά είναι: ως μία εγκληματική οργάνωση που στρέφεται κατά της ζωής ξένων αλλά και Ελλήνων πολιτών» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

«Ήταν αναμενόμενο», σχολιάζει η Δημοκρατική Αριστερά σχετικά με το φονικό στο Κερατσίνι, συμπληρώνοντας ότι «η ρητορική του μίσους της Χρυσής Αυγής, οι ξυλοδαρμοί και οι τραμπουκισμοί των στελεχών και των μελών της, σύντομα θα οδηγούσαν σε κλίμα πολιτικών δολοφονιών».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το χθεσινό δολοφονικό περιστατικό στην Αμφιάλη επιβεβαιώνει την ανάγκη της “θεσμικής ασφυξίας” της Χρυσής Αυγής, της εξάρθρωσης των φασιστικών παρακρατικών μηχανισμών».

Η ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι είναι αναγκαίο να γίνουν γνωστές οι συνθήκες δολοφονίας του 34χρονου και οι ένοχοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Την ανάγκη διαμόρφωσης ενός «πατριωτικού δημοκρατικού μετώπου απέναντι στη μαύρη συμμαχία» τονίζουν, από την πλευρά τους, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

«Όσο οι ναζιστές, με παραινέσεις πολιτικών και ”δημοσιογράφων”, ετοιμάζονται να αναρριχηθούν στην εξουσία σα νέοι εταίροι της συγκυβέρνησης των δανειστών, τόσο θα αποκαλύπτουν τον πραγματικό τους ρόλο», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Δολοφονία» χαρακτήρισε το ΚΚΕ την επίθεση που δέχθηκε ο 34χρονος στο Κερατσίνι από «φασίστες της Χρυσής Αυγής» και καλεί το λαό και τη νεολαία να την καταδικάσουν μαζικά.

«Η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι, να επιτίθεται στο εργατικό – λαϊκό κίνημα», τονίζει σε ανακοίνωσή του.

«Πόλεμος» ανακοινώσεων Χρυσής Αυγής – ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η Χρυσή Αυγή διαψεύδει, με ανακοίνωσή της, τα περί εμπλοκής μελών της στη δολοφονία στο Κερατσίνι.

Aναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει απερίφραστα το έγκλημα στο Κερατσίνι και διαψεύδει κατηγορηματικά τους άθλιους συκοφάντες που την εμπλέκουν καθ’ οινοδήποτε τρόπο σε αυτό. Είναι άθλιοι και αχρείοι όχι μόνο για τα ασύστολα ψεύδη και τις συκοφαντίες τους, αλλά και γιατί εκμεταλλεύονται ένα γεγονός τραγικό για να πολιτικολογήσουν, να πάρουν ψήφους και να διχάσουν την ελληνική κοινωνία.

Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη στην οποία θα κληθούν να λογοδοτήσουν όλοι οι ψεύτες και επαγγελματίες υβριστές μας, αλλά και όσοι κακόβουλα αναπαράγουν τις αθλιότητές τους».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έβγαλε δελτίο Τύπου για τη δολοφονική επίθεση, όπου αναφέρει:

«Παύλος Φύσσας, 34 χρονών νεκρός. Μαχαιρώθηκε από χέρι φασίστα. Οι φασίστες τον στοχοποίησαν για την αντιφασιστική του δράση και όπως γνωρίζουν καλά, του επιτέθηκαν  και τον δολοφόνησαν στο Κερατσίνι. Η συμμορία της Χρυσής Αυγής που προωθείται από οικονομικά συμφέροντα για συγκυβέρνηση με την ΝΔ, συνεχίζει τα μνημονιακά εγκλήματα. Δεν δέρνουν το κατεστημένο –  χτυπούν και σκοτώνουν μετανάστες, αριστερούς  και τη νεολαία. Οι φασίστες οπλίζονται από τους κυβερνώντες, ενώ στην ίδια κατεύθυνση τα μνημονιακά παπαγαλάκια προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός ή να το παρουσιάσουν σαν σύγκρουση ακροκινούμενων ομάδων. Όμως στην πραγματικότητα αυτό είναι ο φασισμός και η φασιστική Χρυσή Αυγή. Δολοφονική συμμορία, όπλο του συστήματος ενάντια σους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Μετά τις χιλιάδες αυτοκτονίες των τελευταίων χρόνων, τις κρατικές δολοφονίες, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, το παρακράτος, με τη διαρκή ανοχή της αστυνομίας, μαχαιρώνει κάποιον απλά και μόνο επειδή ήταν αντιφασίστας. Σήμερα Τετάρτη, μαζί με τους απεργούς όλης της χώρας παλεύουμε για ψωμί παιδεία ελευθερία, παλεύουμε για ζωή, ενάντια σε αυτούς που μας την στερούν, λίγο λίγο ή κατευθείαν, με μία μαχαιριά.

Όλοι στους δρόμους, στις απεργιακές συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών, και ολόκληρη την μέρα, να πολιορκήσουμε τους φασίστες και την πολιτική που δολοφονεί. 

Όλοι στην αντιφασιστική διαδήλωση, σήμερα Τετάρτη, στις 6.00 το απόγευμα στον τόπο δολοφονίας στο Κερατσίνι, και στις διαδηλώσεις σε κάθε πόλη».

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο σημείο, όπου δολοφονήθηκε ο 34χρονος πραγματοποιούνται από τα ξημερώματα, οι αντιδράσεις επεκτείνονται σε όλη τη χώρα.

Εκτός της συγκέντρωσης που έχουν ετοιμάσει τα συνδικάτα Πειραιά για σήμερα το απόγευμα στις 17.30 στη Νίκαια και τη συγκέντρωση του ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο σημείο της δολοφονίας στις 18:00, πολλές ακόμη εχουν ήδη ανακοινωθεί σε πόλεις της Ελλάδας.

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει κάλεσμα για αντιφασιστική συγκέντρωση στις 18:00 στην Ροτόντα. Στη Μυτιλήνη θα υπάρξει συγκέντρωση πάλι στις 18:00 στην πλατεία Σαπφούς. Στην Πάτρα υπάρχει αυτή την στιγμή αντιφασιστικό μπλοκ στην πορεία των καθηγητών, ενώ καθορίζεται από ώρα σε ώρα απογευματινή συγκέντρωση για τη δολοφονία. Στην Κοζάνη θα συγκεντρωθούν στις 19:00 στην κεντρική πλατεία, ενώ στην Κομοτηνή το ραντεβού καθορίστηκε για τις 18:00 στο κέντρο της πόλης.


σχετικα αρθρα