Με πρόσχημα ότι διενεργούν έλεγχο δύο ειδικοί φρουροί και δύο δόκιμοι αστυφύλακες κατηγορούνται ότι έκλεβαν τα προϊόντα των Πακιστανών πλανόδιων πωλητών.

Ο ένας ειδικός φρουρός, 24 ετών και ένας δόκιμος αστυφύλακας, 21 ετών, συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών υποθέσεων, στο πλαίσιο του αυτοφώρου και οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ σε βάρος των άλλων δύο σχηματίστηκε δικογραφία, αλλά δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Όπως έγινε γνωστό, χθες το απόγευμα στη Γλυφάδα, οι δύο συλληφθέντες αστυνομικοί που εκτελούσαν περιπολία, σταμάτησαν δύο Πακιστανούς και τους επιβίβασαν στο περιπολικό για να να τους στο αστυνομικό τμήμα, όπως ισχυρίζονταν.

Όμως στην διαδρομή οι αστυνομικοί κατέβασαν από το περιπολικό τους δύο Πακιστανούς και απέσπασαν από αυτούς ένα σακίδιο με εμπορεύματα, το οποίο περιείχε απομιμήσεις παπουτσιών.

Στην συνέχεια οι Πακιστανοί κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία και έγινε αμέσως έρευνα από τους προϊσταμένους του ειδικού φρουρού και του δόκιμου αστυφύλακα οι οποίοι μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, όπου υπηρετούν και βρήκαν στο πορτ μπαγκάζ του περιπολικού το σακ βουαγιάζ, από το οποίο όμως έλειπε ήδη μέρος των υποδημάτων.

Επίσης, μετά από καταγγελία τρίτου Πακιστανού, το απόγευμα της προηγούμενης Δευτέρας (21 Φεβρουαρίου) και πάλι στην περιοχή της Γλυφάδας ένας άλλος ειδικός φρουρός, 27 ετών και ένας δόκιμος αστυφύλακας 21 ετών, με τον ίδιο τρόπο του αφαίρεσαν ένα σακ βουαγιάζ με αθλητικά παπούτσια.

Οι δύο ένστολοι αναγνωρίστηκαν από τον παθόντα και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία.Από το Αρχηγείο της Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και οι τέσσερις, ενώ διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.