Εκτεταμένα επεισόδια έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας προκάλεσε η δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από 45χρονο μέλος του κόμματος.

Ειδικότερα, στη Θεσσαλονίκη λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, διαδηλωτές που κινήθηκαν από τη Βενιζέλου, μέσω Τσιμισκής στη Λεωφόρο Νίκης και από εκεί στο λιμάνι θέλησαν να φτάσουν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Καζαντάκη στα Δικαστήρια προκειμένου να διαδηλώσουν για τηον φόνο του 34χρονου. Ωστόσο, άνδρες των ΜΑΤ τους έκλεισαν το δρόμο με κλούβες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση. Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης φωνάζοντας συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής.

Στην Πάτρα, άγνωστοι πέταξαν μολότοφ στο μπαλκόνι των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην οδό Γούναρη και ακολούθησε πετροπόλεμος. Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες,  στο σημείο υπήρξε άνδρας ο οποίος κρατώντας όπλο σημάδευε διαδηλωτές που περνούσαν έξω απο τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Η Αστυνομία σύμφωνα με πληροφορίες, συνέλαβε τον συγκεκριμένο άνδρα, ο οποίος και κρατείται αυτή την ώρα στην Ασφάλεια.

Αλλά και στα Χανιά, μετά το τέλος της πορείας που διοργάνωσαν το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΧ, ομάδα περίπου 200 ατόμων που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και κρατούσαν ξύλα και πέτρες, επιτέθηκαν στην αστυνομική διμοιρία που φυλούσε τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Τζανακάκη.

Οι αστυνομικοί έκαναν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και οι διαδηλωτές έφυγαν προς την πλατεία της Δημοτικής αγοράς των Χανίων.