Επιστολή στην υπουργό Παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου έστειλε ο Περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης, για τις σχολικές εκδρομές.

Συγκεκριμένα ο Π. Ψωμιάδης, υποστηρίζει στην επιστολή του ότι εν όψει της διοργάνωσης των πολυήμερων εκδρομών των μαθητών «θα ήταν χρήσιμο για τον τόπο να επιλεγούν προορισμοί εγχώριοι και όχι του εξωτερικού. Με δεδομένο ότι η κατάσταση των περισσοτέρων ελληνικών νοικοκυριών είναι ήδη δραματική (απώλειες εισοδημάτων, ανεργία κλπ), όπως δείχνουν και οι έρευνες της κοινής γνώμης, δεν έχουμε το παραμικρό περιθώριο για εξαγωγή συναλλάγματος. Επίσης με τον τρόπο αυτό, οι μαθητές θα γνωρίσουν τις ελληνικές ομορφιές ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλλουν με το δικό τους τρόπο στη στήριξη των τοπικών οικονομιών».

Ο Π. Ψωμιάδης ζητεί από την υπουργό Παιδείας, να καλέσει τους διευθυντές εκπαίδευσης, τους γονείς και τους μαθητές να επιλέξουν αποκλειστικά ελληνικούς προορισμούς για την πραγματοποίηση των πενθήμερων εκδρομών τους.

«Είναι πλέον» καταλήγει, «ζήτημα συνοχής της ελληνικής κοινωνίας στην εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε ως χώρα και ως λαός».