Ένταση σημειώθηκε στο περιθώριο του σημερινού συλλαλητηρίου της ΑΔΕΔΥ στα Χανιά. Όλα ξεκίνησαν όταν η πορεία των διαδηλωτών, που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν ειρηνική, βρέθηκε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Τζανακάκη.

Την ώρα που ο κύριος όγκος των διαδηλωτών αποχωρούσε από το σημείο, με κατεύθυνση την πλατεία της Αγοράς, ομάδα νεαρών που είχε παραμείνει στον δρόμο έξω από τα γραφεία, κινήθηκε κατά των αστυνομικών, που είχαν παραταχθεί μπροστά από την είσοδο των γραφείων της Χρυσής Αυγής, με πυροσβεστήρες που περιείχαν χρώμα, ξύλα και πέτρες.

Οι αστυνομικοί αντέδρασαν και, κάνοντας χρήση χημικών, ανάγκασαν τους νεαρούς να φύγουν προς το κέντρο της πόλης. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, πολίτες έτρεχαν για να προστατευθούν, ενώ πολλά καταστήματα κατέβασαν ρολά. Η οδός Τζανακάκη έκλεισε για όλα τα οχήματα, με αποτέλεσμα στο κέντρο της πόλης να επικρατήσει κυκλοφοριακό κομφούζιο. Στην ίδια οδό παρέμειναν παρατεταγμένες αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι νεαροί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Αγοράς, φωνάζοντας συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής και της αστυνομίας.

Προηγήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, στην οποία συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, μαθητές, εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ τη στήριξή τους στην κινητοποίηση εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους, επιστημονικοί φορείς και πολλά σωματεία εργαζομένων.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία 1866 και ξεχωριστή πορεία στο κέντρο των Χανίων οργάνωσε και το ΠΑΜΕ.