current views are: 1

18 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση19:23

Σοβαρά επεισόδια στην Πάτρα με έναν τραυματία και 20 προσαγωγές

Αντιφασιστικές πορείες διοργανώθηκαν την Τετάρτη σε όλη την Ελλάδα με αφορμή την δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής. Επεισόδια σημειώθηκαν σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη.

Δημοσίευση 19:23’
αρθρο-newpost

Αντιφασιστικές πορείες διοργανώθηκαν την Τετάρτη σε όλη την Ελλάδα με αφορμή την δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής. Επεισόδια σημειώθηκαν σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη.

Αντιφασιστικές πορείες διοργανώθηκαν την Τετάρτη σε όλη την Ελλάδα με αφορμή την δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής. Επεισόδια σημειώθηκαν σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Κομοτηνή.

Στην Πάτρα, οι ταραχές ξέσπασαν στην οδό Γούναρη, από μέλη του αντεξουσιαστικού χώρου που πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα. 

Φθορές προκλήθηκαν στο δημαρχείο της πόλης, αλλά και σε πολλά αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στους κεντρικούς δρόμους

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να απωθήσουν προς στιγμήν τους διαδηλωτές, ωστόσο οι αψιμαχίες συνεχίστηκαν, μέχρι και το Εργατικό Κέντρο της πόλης, όπου και εκεί σημειώθηκαν επεισόδια. 

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, ένα άτομο τραυματίστηκε ελαφρά από τις ταραχές. Η Αστυνομία ήδη έχει προχωρήσει στην προσαγωγή 20 ατόμων.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε και η Θεσσαλονίκη.Τα επεισόδια ξεκίνησαν, γύρω στις 8.30 το βράδυ, όταν η μαζική πορεία, που ξεκίνησε από την πλατεία Καμάρας, έφτασε στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Δωδεκανήσου. 

Στο σημείο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα αντιεξουσιαστών πέταξε πέτρες και διάφορα αντικείμενα σε αστυνομικούς που είχαν αποκλείσει τους δύο δρόμους με κλούβες της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών. Μεγάλος όγκος των διαδηλωτών επέστρεψε στην πλατεία Καμάρας, όπου σταδιακά μετά τις 10 το βράδυ άρχισαν να αποχωρούν, δίνοντας στην κυκλοφορία την Εγνατία Οδό. Οι αρχές προχώρησαν σε 36 προσαγωγές ατόμων, ενώ ζημιές προκλήθηκαν σε βιτρίνες καταστημάτων και κάδους απορριμμάτων. 

Στο μεταξύ, μικροεπεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών, στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή.

Τα επεισόδια έγιναν στο ύψος της πλατείας Ειρήνης, όπου βρίσκονται και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, ενώ κατά την προσπάθεια της αστυνομίας να απωθήσει τους διαδηλωτές έγινε περιορισμένη χρήση χημικών, καθώς και δυο προσαγωγές.

Βίαιες ταραχές σημειώθηκαν και στο Ηράκλειο Κρήτης, αφού διαδηλωτές επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και σε αστυνομικούς στην Αλικαρνασό.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, ενώ από τα επεισόδια ζημιές προκλήθηκαν στην κλούβα της αστυνομίας, αλλά και σε ορισμένα σταθμευμένα αυτοκίνητα κοντά στον τόπο των ταραχών.

Μαζικό συλαλλητήριο πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, από μαθητές και φοιτητές, με τους διαδηλωτές να συγκεντρώνονται στην Περιφέρεια Ηπείρου και να διαδηλώνουν σε όλους τους κεντρικούς δρόμους, δίχως να σημειωθούν επεισόδια.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Σπάρτη, στην Τρίπολη, στο Ναύπλιο, στην Καλαμάτα,στην Αλεξανδρούπολη, στις Σέρρες, στην Καβάλα, στο Βόλο και στην Κοζάνη. 


σχετικα αρθρα