Στο πρωτοφανές έγκλημα του 34χρονου Παύλου Φύσσα και τα επεισόδια που ακολούθησαν στις αντιφασιστικές διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα αναφέρονται εκτενώς τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για κλίμα πόλωσης στην Ελλάδα και σημειώνουν ότι το θλιβερό περιστατικό έρχεται εν μέσω αναταραχής και διαδηλώσεων, εντείνοντας το ήδη τεταμένο κλίμα, ενώ αναφέρονται εκτενώς και στη δράση της Χρυσής Αυγής το τελευταίο διάστημα, συνδέοντας τα γεγονότα με την οικονομική κρίση και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας. 

Οι Financial Times επισημαίνουν πως είναι το σοβαρότερο περιστατικό βίας στο οποίο εμπλέκεται η Χρυσή Αυγή από τη στιγμή που το κόμμα εξελέγη στο Κοινοβούλιο πέρυσι με εθνικιστική αντιμεταναστευτική ατζέντα. Η παρουσία της στο πολιτικό σκηνικό αναφέρει η εφημερίδα έχει διχάσει τους πολιτικούς, με τα κόμματα της Αριστεράς να κατηγορούν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά ότι δείχνει μεγάλη ανοχή στις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής. 

Οι New York Times αναφέρονται μεταξύ άλλων στην αύξηση της δημοτικότητας της Χρυσής Αυγής όπως αυτή καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις αποτέλεσμα της υψηλής ανεργίας και της συνεχούς εισροής μεταναστών. 

«Η δολοφονία στην Ελλάδα προκαλεί φόβους για πολιτική βία» είναι ο τίτλος του άρθρου της Wall Street Journal στο οποίο τονίζεται πως η Αθήνα προσπάθησε άμεσα να καταστείλει τις ανησυχίες για έξαρση της πολιτικής βίας. 

«Η δολοφονία τραγουδιστή προκαλεί βίαια επεισόδια στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος του άρθρου του δικτύου AlJazeera, το οποίο φιλοξενεί όλες τις τελευταίες εξελίξεις μετά το έγκλημα στο Κερατσίνι. Μάλιστα, το ρεπορτάζ αναφέρεται στη δράση του ακροδεξιού κόμματος και συγκεκριμένα υπενθυμίζει τις συλλήψεις δύο υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής τον Ιανουάριο, με την κατηγορία ότι μαχαίρωσαν έναν Πακιστανό μετανάστη. Ακόμη, η ενημερωτική ιστοσελίδα υπερτονίζει τα διαρκώς αυξανόμενα ποσοστά του κόμματος. 

Στα ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας αλλά και στο γεγονός ότι βρίσκεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά σε ύφεση αναφέρεται η Huffington Post, στο ρεπορτάζ της οποίας τονίζεται ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι ένα ακόμη στοιχείο αποσταθεροποίησης. Η ιστοσελίδα ενημερώνει για την άρνηση από την πλευρά της Χρυσής Αυγής οποιασδήποτε ανάμειξης στο περιστατικό, ωστόσο τονίζει ότι αυτό δεν είναι δυνατόν να εκτονώσει την κοινωνική ένταση. 

Στις αντιφασιστικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν μετά τον θάνατο του 34χρονου στο Κερατσίνι αναφέρεται το ρεπορτάζ της βρετανικής Guardian, η οποία επίσης κάνει λόγο για κλίμα πόλωσης στην Ελλάδα. Η ιστοσελίδα αναφέρει τις δηλώσεις του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος τόνισε ότι θα υπάρξουν μηνύσεις σε όσους κατηγορούν τη Χρυσή Αυγή για το αποτρόπαιο έγκλημα, ενώ επίσης κάνει αναφορά στα περιστατικά βίας που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα από μέλη του ακροδεξιού κόμματος.