Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η διαμαρτυρία των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα κατά της διαθεσιμότητας στα πλαίσια της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ μετά το χθεσινό ογκώδες συλλαλητήριο, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα.

Σήμερα η ΑΔΕΔΥ καλεί τον κόσμο που συμμετέχει στην απεργία να συμμετέχει μαζικά στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, στις 19:30.

Στην απεργία συμμετέχουν δάσκαλοι, καθηγητές, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ, νοσοκομειακοί γιατροί, δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι. 

Οι καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης αναμένεται σήμερα στις συνεδριάσεις των τοπικών ΕΛΜΕ να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε νέα πενθήμερη απεργία από την ερχόμενη Δευτέρα με τις αποφάσεις να μεταφέρονται στη γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, την Παρασκευή, οπότε και θα λάβουν και την τελική απόφαση. Σήμερα είναι και η δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας που έχει προκηρυξει η Διδασκαλική Ομοσπονδία.

Τις κινητοποιήσεις τους συνεχίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί που αντιδρούν στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων και στην κινητικότητα του προσωπικού ενώ από τα καθήκοντά τους θα απέχουν για δεύτερη ημέρα και οι δικηγόροι όλης της χώρας, όπως αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, εκφράζοντας σοβαρές ενστάσεις για τον νέο Κώδικα Δικηγόρων που κατατέθηκε προς συζήτηση στη Βουλή.

TAGS