current views are: 3

19 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση05:29

Mαρτυρίες – σοκ για το χρονικό της δολοφονίας του 34χρονου

Η περιγραφή του φίλου του Παύλου Φύσσα σοκάρει. Είχαν πάει να δούνε μαζί τον αγώνα στην καφετέρια. Τίποτε δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε στους δρόμους του Κερατσινίου.

Δημοσίευση 05:29’
αρθρο-newpost

Η περιγραφή του φίλου του Παύλου Φύσσα σοκάρει. Είχαν πάει να δούνε μαζί τον αγώνα στην καφετέρια. Τίποτε δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε στους δρόμους του Κερατσινίου.

Η μαρτυρία του φίλου του Παύλου Φύσσα, Μιχάλη, για το χρονικό της δολοφονίας του 34χρονου που προκάλεσε σοκ στο Πανελλήνιο είναι συγκλονιστική.

Είχαν πάει να δούνε μαζί τον αγώνα στην καφετέρια. Τίποτε δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε στους δρόμους του Κερατσινίου.Όπως περιγράφει ο φίλος του Παύλου Φύσσα ήταν ένα βράδυ σαν όλα τα υπόλοιπα… όμως το κλίμα στην καφετέρια έγινε βαρύ. 

Ήταν εκεί κάποια άτομα που έμοιαζαν να ανήκουν στη Χρυσή Αυγή. Όταν τέλειωσε ο αγώνας και η παρέα βγήκε από την καφετέρια συνειδητοποίησε ότι οι ακροδεξιοί είχαν περικυκλώσει τα αυτοκίνητά τους.

«Προσπάθησαν», λέει ο φίλος του Παύλου Φύσσα στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», «να φτάσουν στη Λαμπράκη για να τους ξεφύγουν, εκεί περικυκλώθηκαν από μια ομάδα 45 ατόμων. 

Ο Παύλος μας είπε να φύγουμε, τρέξτε μας είπε και αρχίσαμε να τρέχουμε. Εκείνος έμεινε πίσω να τους καθυστερήσει. Αρχίσανε να παλεύουν. Πήγε να φύγει και εκείνη τη στιγμή κατέβηκε ένας χρυσαυγίτης από ένα αμάξι που ήταν παρκαρισμένο δίπλα.

Ο Παύλος το φώναξε: «τι θα γίνει θα μας σκοτώσετε τώρα; Και εκείνος τον μαχαίρωσε, του κάρφωσε το μαχαίρι στην καρδιά».

Μετά άρχισαν οι χρυσαυγίτες να τρέχουν. Τότε εμφανίστηκε η ομάδα ΔΙΑΣ. Ο Παύλος είχε τις αισθήσεις του. Προσπάθησε να πλησιάσει τους αστυνομικούς και τους φώναξε αυτός με μαχαίρωσε, πιάστε τον».

Aπό την πλευρά του, ο πατέρας του Παύλου, τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Έβλεπαν τη μπάλα ο γιος μου με άλλα δύο άτομα. Κάποιος από την παρέα είπε κάτι για τους χρυσαυγίτες και κάποιος πήγε και τους ειδοποίησε. Οι αστυνομικοί ήταν εδώ, φύγανε και ξαφνικά τον κυνήγησαν. Ο γιος μου ήταν εδώ και τον κυνήγησαν εδώ». «Ο γιος μου μπήκε μπροστά, έδιωξε τα παιδιά και ένας έρχεται με το αμάξι ανάποδα βγαίνει και τον καρφώνει στην καρδιά. Ο γιατρός μου είπε ότι είναι επαγγελματικό χτύπημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φύσσας.

Εν τω μεταξύ, το τελευταίο αντίο θα πουν στον 34χρονο σήμερα το πρωί στις 11 συγγενείς και φίλοι στο νεκροταφείο Σχιστού.

Οι οικείοι του σε μήνυμα που έχουν αναρτήσει στο Facebook λένε: «Όλοι στο Σχιστό. Χρωστάμε ένα αντίο».


σχετικα αρθρα