Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των 1.765 διοικητικών υπαλλήλων πανεπιστημίων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Σήμερα, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αναμένεται να παρουσιάσει στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, τη λίστα με τα πανεπιστήμια (οκτώ ή εννέα, κατά πληροφορίες) από τα οποία θα προέλθουν οι διοικητικοί υπάλληλοι, ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων που πρέπει να έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Μετά την έγκριση της πρότασης του υπ. Παιδείας θα ακολουθήσει η έκδοση της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή«, το υπουργείο Παιδείας δηλώνει ότι όσοι τεθούν σε διαθεσιμότητα θα αξιοποιηθούν σε διοικητικές θέσεις άλλων πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Πάντως, λόγω του θέματος, αλλά και εξαιτίας της νέας μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης (κατά 15%) στα ΑΕΙ το κλίμα είναι τεταμένο.

Χαρακτηριστικά, σε διάφορα ιδρύματα (π.χ. ΕΜΠ) φοιτητικές παρατάξεις προτείνουν την έναρξη κινητοποιήσεων, ενώ χθες, η Σύγκλητος του ΑΠΘ αποφάσισε να αναστείλει τις διοικητικές λειτουργίες του ιδρύματος. Επίσης, συνεχίζεται έως αύριο η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ/ΤΕΙ.