«Ισχυρή περιφέρεια-μονόδρομος στην ανάπτυξη» είναι το κεντρικό σύνθημα του Έκτακτου Συνεδρίου που θα πραγματοποιήσει η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013 στο ξενοδοχείο «DIVANI CARAVEL».

Τα οικονομικά των Περιφερειών αλλά και ο σημαντικός ρόλος που πρέπει να διαδραματίσουν στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας είναι τα δύο βασικά θέματα που θα απασχολήσουν τους Συνέδρους.

Κεντρικός εισηγητής είναι ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός

Στο Συνέδριο των 13 Περιφερειών της Χώρας, θα συμμετέχουν οι Περιφερειάρχες (κ. κ.  Ι. Σγουρός, Α. Κατσιφάρας, Κ. Αγοραστός, Ι. Μαχαιρίδης, Α. Γιακαλής, Γ. Δακής, Α. Καχριμάνης, Κλ. Περγαντάς, Π. Τατούλης, Στ. Αρναουτάκης, Α. Τζιτζικώστας, Α. Γιαννακίδης,  Σπ. Σπύρου), τα Μέλη του Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε. και όλα τα Μέλη της Γενικής Συνέλευσης της ΕΝ.Π.Ε., καθώς και Περιφερειακοί Σύμβουλοι από όλη τη χώρα.

Έχουν προσκληθεί να παραστούν και να χαιρετήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας, ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος, ο Πρωθυπουργός κ. Αν. Σαμαράς, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ε. Μεϊμαράκης, οι Αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Μιχελάκης, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Κ. Χατζηδάκης, ο Υπουργός Υγείας κ. Α. Γεωργιάδης, Βουλευτές, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κ. Ασκούνης, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων.