Σε εξέλιξη βρίσκονται τα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Κλειστές αυτή την ώρα η κάθοδος της Βασ. Σοφίας από το Χίλτον και η Αριστοτέλους έξω από το υπουργείο Υγείας, λόγω συγκεντρώσεων.

Πανελλαδικό συλλαλητήριο πραγματοποιούν οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, και θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ και τους κοινωνικούς εταίρους.

Ειδικότερα, συνεχίζεται η απεργία των καθηγητών και των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ, που πραγματοποιούν, από την περασμένη Δευτέρα, επαναλαμβανόμενες απεργίες. Στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν και οι δάσκαλοι.

Αναταραχή επικρατεί και στον χώρο της υγείας, λόγω της απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών και των εργαζομένων στα νοσοκομεία. Κλειστή αυτή την ώρα η Αριστοτέλους λόγω συγκέντρωσης που πραγματοποιούν έξω από το υπουργείο Υγείας.

Με απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), οι δικαστικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στη 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ, «αλληλέγγυοι στον αγώνα των καθηγητών, οι οποίοι αντιστέκονται στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων που οδηγούν στην κατεδάφιση της παιδείας και του δημόσιου σχολείου».

TAGS