Κατηγορούμενος για εκβίαση θα βρεθεί σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθεί, 34χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής ο οποίος συνελήφθη μετά από καταγγελία που έκανε 43χρονη κάτοικος Ρόδου σε βάρος του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός κατηγορείται ότι κατάφερε να αποσπάσει συνολικά το ποσό των 25.000 ευρώ από την 43χρονη με την οποία φέρεται να διατηρούσε σχέση για τέσσερα χρόνια. 

Ο ίδιος πάντως αρνείται την κατηγορία και ισχυρίζεται ότι πήρε μεν τα χρήματα όμως με τη μορφή δανείου και επρόκειτο σύντομα να τα επιστρέψει.

Πιο συγκεκριμένα, η 43χρονη φέρεται να ζήτησε από τον 34χρονο να σταματήσουν τη σχέση τους προφασιζόμενη λόγους υγείας. Τότε ο αλλοδαπός μετέβη στις 16 Σεπτεμβρίου σπίτι της για να δει αν είναι καλά οπότε και η 43χρονη του ζήτησε να φύγει δηλώνοντάς του ότι θα επικοινωνούσε εκείνη κάποια στιγμή μαζί του. 

Ακολούθησε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, και σε συνεννόηση με τους αστυνομικούς κλείστηκε ραντεβού με τον αλλοδαπό το ίδιο βράδυ σε απόμερη περιοχή του πρώην δήμου Ιαλυσού. 

Εκεί όταν συναντήθηκαν η 43χρονη του επανέλαβε ότι ήθελε να διακόψει κάθε σχέση μαζί του, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες, ο αλλοδαπός φέρεται να της είπε ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει και πως αν συμβεί θα τη σκοτώσει. Τότε κατά τον διαπληκτισμό που είχαν επενέβησαν οι αστυνομικοί οι οποίοι και συνέλαβαν τον δράστη. 

Ο 34χρονος προσήχθη στην συνέχεια στην Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου η οποία και άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εκβίαση και απειλή και τον παρέπεμψε στην ανακρίτρια για να απολογηθεί. 

Ο 34χρονος που ζήτησε και πήρε προθεσμία για να προετοιμάσει τις εξηγήσεις που θα δώσει, κρατείται.