Αν έχεις φυσικά σγουρά μαλλιά είσαι από τις τυχερές της παρέας, αφού αυτός ο όγκος και η κίνησή τους είναι ζηλευτός από εμάς τις υπόλοιπες.

Βέβαια οι μπούκλες είναι λίγο πιο απαιτητικές στην περιποίησή τους καθώς φριζάρουν πολύ εύκολα, ξεμπερδεύονται δύσκολα και είναι ιδιαίτερα ατίθασα.

Τι πρέπει να κάνεις για να περιποιείσαι σωστά τις όμορφες μπούκλες σου;

1 Ξέπλυνε τα μαλλιά σου με κρύο νερό:

Έτσι κλείνουν τα λέπια των τριχών και τα μαλλιά γίνονται πιο μαλακά και λεία, χωρίς να φριζάρουν. Το ίδιο πρέπει να κάνεις και αν χρησιμοποιείς πιστολάκι! Στέγνωσε τα μαλλιά σου με κρύο αέρα για να προστατέψεις την τρίχα σου.

2 Χτένισε τα μαλλιά σου όταν είναι νωπά:

Και όχι όταν είναι βρεγμένα, αφού έτσι η τρίχα καταστρέφεται και σπάει πολύ πιο εύκολα. Χτένισε τα μαλλιά σου χρησιμοποιώντας χτένα με χοντρά δόντια όταν αυτά είναι νωπά ή τελείως στεγνά.

3 Προτίμησε τα leave in προϊόντα:

Αν έχεις φυσικά σγουρά μαλλιά είσαι τυχερή γιατί σίγουρα δεν έχεις λιπαρή τρίχα. Σε αυτή την περίπτωση τα leave in μαλακτικά προϊόντα είναι σωτήρια, αφού δεν χρειάζονται ξέβγαλμα και κάνουν απίστευτα λεία και μαλακά τα ατίθασα μαλλιά.

4 Ενυδάτωση:

Μάσκες, μαλακτικές κρέμες, ειδικές θεραπείες για σγουρά μαλλιά: αυτοί είναι οι σύμμαχοί σου για τέλειες μπούκλες! Βάλε στο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα την εντατική ενυδάτωση των μαλλιών σου και πραγματικά θα δεις τα μαλλιά σου να… μεταμορφώνονται!

5 Το σωστό κούρεμα:

Σε καμία περίπτωση μην κουρέψεις τα μαλλιά σου ίσια! Οι άκρες πρέπει να είναι κομμένες μύτες και να αραιώσουν όσο το δυνατών περισσότερο για να πέφτουν ανέμελες οι μπούκλες σου στον ώμο και να αποφύγεις το υπερ-φουντωμένο, στρογγυλό χτένισμα.