Με επιστολή του προς τη Χρυσή Αυγή, ο Γιάννης Σγουρός πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.ΠΕ.) καλεί το εθνικιστικό κόμμα να μην παραστεί στις εργασίες του Συνεδρίου που διοργανώνει η ΕΝ.ΠΕ. αύριο Παρασκευή στην Αθήνα. 

Συγκεκριμένα, η Χρυσή Αυγή είχε προσκληθεί να παραστεί στις εργασίες του αυριανού συνεδρίου της ΕΝ.ΠΕ.

Ωστόσο με αφορμή «τις πρόσφατες φασιστικές επιθέσεις, τη δολοφονία ενός νέου, του 34χρονου Παύλου Φύσσα, και τη γενικευμένη περιφρόνηση της Χρυσής Αυγής προς τη δημοκρατική νομιμότητα και τους θεσμούς» ο κ. Σγουρός και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝ.Π.Ε. απέστειλαν επιστολή προς τη Χρυσή Αυγή, ζητώντας από τους εκπροσώπους της να μην παραστούν στις εργασίες του Συνεδρίου.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Γιάννης Σγουρός δήλωσε: «Η Δημοκρατία έχει κανόνες. Όποιος δεν τους σέβεται χάνει αυτομάτως και το δικαίωμα να επικαλείται τους θεσμούς.  Η Δημοκρατία γεννήθηκε σε αυτόν τον τόπο. Εδώ ρίζωσε και εδώ θα συνεχίσει να υπάρχει. Δεν θα την χαρίσουμε σε κανέναν. Άνθρωποι και κόμματα που την περιφρονούν είναι ανεπιθύμητοι στο Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος».