Την προφυλάκιση των δύο κατηγορούμενων για την δολοφονία του 77χρονου στο χωριό Αμυγδάλοι της Νεάπολης Λασιθίου, αποφάσισαν οι εισαγγελέας και ανακριτής, μετά την απολογία τους σήμερα το πρωί.

Ο 19χρονος και ο 22χρονος, δήλωσαν πως έχουν μετανοιώσει και λυπούνται για τον θάνατο του ηλικιωμένου,αλλά και για τον διασυρμό των οικογενειών τους.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, ισχυρίστηκαν πως ήταν μεθυσμένοι όταν πήγαν στο σπίτι του 77χρονου για να κλέψουν, ενώ την πράξη τους την χαρακτήρισαν ως «βλακώδη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος παραδέχθηκε πως ήταν εκείνος που χτύπησε το θύμα, ενώ ο 22χρονος ισχυρίστηκε πως δεν τον χτύπησε.

Πάντως ο συνήγορος του 19χρονου δήλωσε με νόημα:«Το καλύτερο μνημόσυνο για τον ηλικιωμένο είναι να πούν οι κατηγορούμενοι την αλήθεια».

Μετά την απόφαση της προφυλάκισης, ο 19χρονος θα οδηγηθεί στις φυλακές της Αυλώνας και ο 22χρονος στις φυλακές Νεαπόλεως

Ο τρίτος κατηγορούμενος, ο 18χρονος, είχε αφεθεί την Τρίτη ελεύθερος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, υπό τον όρο να καταβάλει εγγύηση 10.000 ευρώ, ενώ του απαγορεύτηκε και η έξοδος από την χώρα.


Οι τρεις νεαροί, που κατάγονται από την περιοχή, σύμφωνα με την ομολογία τους μετέβησαν με όχημα στην οικία του 77χρονου με σκοπό τη ληστεία.

Αφού σκότωσαν το σκύλο φύλακα, εισήλθαν στην οικία ο 19χρονος και ο 22χρονος και ενώ ο άτυχος ηλικωμένος κοιμόταν, τον χτύπησαν στο κεφάλι, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Τότε για να εξαφανίσουν οποιοδήποτε στοιχείο μπορούσε να οδηγήσει σε εκείνους, προκάλεσαν πυρκαγιά με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή της οικίας του θύματος και διέφυγαν με το όχημα στο οποίο τους ανέμενε ο 18χρονος.