Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. μετά την άρση απορρήτου για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των… συνεργών του δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Οι αστυνομικοί επιχειρούν να δώσουν απάντηση σε όλα εκείνα τα αναπάντητα ερωτήματα που αφορούν στη δράση του δολοφόνου αλλά και των ηθικών αυτουργών που τηλεφώνησαν στον Γιώργο Ρουπακιά. Η άρση απόρρητου έδωσε τις πρώτες απαντήσεις, όχι όμως και τις τελικές, καθώς απαιτείται ενδελεχής έρευνα, για το ποιοι ειδοποίησαν τον Ρουπακιά να έρθει ένοπλος στο σημείο της συμπλοκής καθώς και τι «οδηγίες» του έδωσαν.

Ήδη οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τηλεφωνικούς αριθμούς με τους οποίους επικοινώνησε το επίμαχο βράδυ ο δράστης. Θέμα λίγων ημερών είναι λοιπόν και η ταυτοποίηση των ηθικών αυτουργών.

Οι αρχές έχουν στα χέρια τους τα πρώτα σημαντικά στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του 45χρονου και σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη εντοπιστεί οι τηλεφωνικοί αριθμοί από τους οποίους πραγματοποιήθηκαν οι κλήσεις και εστάλησαν τα γραπτά μηνύματα στο τηλέφωνο του δράστη το βράδυ της δολοφονίας.

Σε κάθε περίπτωση περισσότερες πληροφορίες αναμένονται από τη Δευτέρα όταν και θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία των στοιχείων που προέκυψαν από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του δράστη.

Έχει ξεκαθαριστεί πάντως, ότι ο Ρουπακιάς ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά για να πάει στο σημείο που ήταν ο 34χρονος αντιφασίστας και οι φίλοι του. Αυτό το κατέθεσε και η σύζυγος του, η οποία λέει ότι ο άνδρας της έβλεπε το ποδόσφαιρο στο σπίτι, όταν του τηλεφώνησαν και έφυγε άμεσα.

Σημειώνεται ότι μετά το αιματηρό περιστατικό, η σύζυγος του δράστη μετέφερε ένα γκλόμπ και υλικό της Χρυσής Αυγής, που υπήρχε στο σπίτι της στο σπίτι της εξαδέλφης της, γι' αυτό συνελήφθησαν και οι δύο.

Η ίδια, πάντως, αφέθηκε ελεύθερη έπειτα από την απολογία της στην 6η τακτική ανακρίτρια. Ελεύθεροι αφέθηκαν χωρίς περιοριστικούς όρους τόσο η εξαδέλφη της και ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.

Σε ότι αφορά την αντίδραση της Αστυνομίας στο περιστατικό, σε απάντηση καταγγελιών αυτοπτών μαρτύρων ότι οι πρώτοι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο της συμπλοκής πριν ακόμα μαχαιρωθεί ο 34χρονος, η ΕΛ.ΑΣ επιμένει στη χθεσινή ανακοίνωση της ότι η πρώτη ομάδα ΔΙΑΣ έφτασε την ώρα που έπεφτε αιμόφυρτος ο Παύλος Φύσσας, γι' αυτό και ο δράστης συνελήφθη επί τόπου.