Κρατικές δαπάνες για το Μέγαρο Μουσικής κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, για την Κύρωση Απολογισμού και Ισολογισμού του Κράτους του 2009.

Ανέφερε πως στο φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπεται να πληρώσει το Δημόσιο 95 εκ. ευρώ για το Μέγαρο Μουσικής ως εγγύηση και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση ζητεί από τη Βουλή να συμφωνήσει να αναλάβει η ελληνική Πολιτεία "η κουρασμένη, η καχεκτική οικονομικά ελληνική Πολιτεία", δέσμευση για το Μέγαρο Μουσικής.

Έθεσε το ερώτημα αν η Εθνική τράπεζα που έχει δανείσει έκανε τις ανάλογες κινήσεις για να τα εισπράξει. "Παρακαλώ να καταθέσετε στη Βουλή ποιες ενέργειες έκανε η Εθνική Τράπεζα. Προσπάθησε με τον άλφα, βήτα τρόπο, προσπάθησε με πλειστηριασμό απ’ τα ακίνητα, δεν μπόρεσε, άρα ο εγγυητής να πληρώσει; Ερχόσαστε τώρα, πολύ εύκολα και λέτε να πληρώσει. Γιατί; Επειδή από πίσω από το Μέγαρο είναι το Συγκρότημα; Επειδή φοβάται την αναμέτρηση η κυβέρνηση με το συγκρότημα; Και νομίζετε ότι θα βάλετε στη πλάτη του Ελληνικού λαού 95 εκατομμύρια ευρώ; Πιστεύετε ότι μπορεί να περάσει εδώ; Πόλεμος θα γίνει στην Ολομέλεια. 95 εκατομμύρια ευρώ να χαρίσουμε στο Μέγαρο Μουσικής! Όταν αυτή τη στιγμή πεινάει ο Ελληνικός λαός και κόβουμε επιδόματα ανάπηρων" είπε.

Καταλήγοντας ο κ. Καρατζαφέρης είπε πως αυτό αποτελεί σκάνδαλο μεγαλύτερο του Βατοπεδίου και απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα είπε: "Μην τολμήσετε να το φέρετε στην Ολομέλεια".

Κυβέρνηση: πληρώνουμε, αλλά διασφαλίζουμε το δημόσιο συμφέρον

Στο θέμα αναφέρθηκε σήμερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας ότι “η κυβέρνηση κάνει τέτοιου είδους επιλογή, ώστε και τα χρήματα του λαού δεν εκπίπτουν, αλλά και το Μέγαρο Μουσικής, που είναι "κύτταρο πολιτισμού", να συνεχίσει να υπάρχει, με κατοχύρωση του δημοσίου συμφέροντος, μέσα από τη λειτουργία του”.