Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. μετά την άρση απορρήτου εξετάζοντας τις κλήσεις και τα τηλεφωνήματα που δέχτηκε στο κινητό του ο δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα καθώς και τις κλήσεις που έκανε ο ίδιος το επίμαχο βράδυ. 

Οι αστυνομικοί επιχειρούν να δώσουν απάντηση σε όλα εκείνα τα αναπάντητα ερωτήματα που αφορούν στη δράση του δολοφόνου αλλά και των... ηθικών αυτουργών που τηλεφώνησαν στον Γιώργο Ρουπακιά. Η άρση απόρρητου έδωσε τις πρώτες απαντήσεις, όχι όμως και τις τελικές, καθώς απαιτείται ενδελεχής έρευνα, για το ποιοι ειδοποίησαν τον Ρουπακιά να έρθει ένοπλος στο σημείο της συμπλοκής καθώς και τι «οδηγίες» του έδωσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από πέντε τηλεφωνήματα δέχτηκε μία ώρα πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο Γιώργος Ρουπακιάς. Η επικοινωνία που είχε ο δολοφόνος το επίμαχο βράδυ ήταν, όπως όλα δείχνουν από τα πρώτα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., με μέλη της Χρυσής Αυγής που γνώριζε καλά ο δράστης.

Τα τηλεφωνήματα τοποθετούνται χρονικά στη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου του ποδοσφαιρικού αγώνα.

Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται στο στάδιο ταυτοποίησης των αριθμών κινητών τηλεφώνων που επικοινώνησαν με το δράστη ώστε να εντοπιστούν τα πρόσωπα που κάλεσαν για την ενέδρα τον Γιώργο Ρουπακιά. Την ίδια ώρα, υψίστης σημασίας είναι και οι διάλογοι που εκτυλίχθηκαν καθώς και οι... οδηγίες που δόθηκαν δια τηλεφώνου στον δράστη. 

Σε κάθε περίπτωση περισσότερες πληροφορίες αναμένονται από τη Δευτέρα όταν και θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία των στοιχείων που προέκυψαν από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του δράστη.

Έχει ξεκαθαριστεί πάντως, ότι ο Ρουπακιάς ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά για να πάει εσπευσμένα στο σημείο που ήταν ο 34χρονος αντιφασίστας και οι φίλοι του. Σημειώνεται ότι μετά το αιματηρό περιστατικό, η σύζυγος του δράστη μετέφερε ένα γκλόμπ και υλικό της Χρυσής Αυγής, που υπήρχε στο σπίτι της στο σπίτι της εξαδέλφης της, γι' αυτό συνελήφθησαν και οι δύο.

Η ίδια, πάντως, αφέθηκε ελεύθερη έπειτα από την απολογία της στην 6η τακτική ανακρίτρια. Ελεύθεροι αφέθηκαν χωρίς περιοριστικούς όρους τόσο η εξαδέλφη της και ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.

Σε ότι αφορά την αντίδραση της Αστυνομίας στο περιστατικό, σε απάντηση καταγγελιών αυτοπτών μαρτύρων ότι οι πρώτοι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο της συμπλοκής πριν ακόμα μαχαιρωθεί ο 34χρονος, η ΕΛ.ΑΣ.επιμένει στη χθεσινή ανακοίνωση της ότι η πρώτη ομάδα ΔΙΑΣ έφτασε την ώρα που έπεφτε αιμόφυρτος ο Παύλος Φύσσας, γι' αυτό και ο δράστης συνελήφθη επί τόπου.

Ωστόσο, ερωτήματα εγείρει για την στάση της ΕΛ.ΑΣ. το γεγονός ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν ότι τέσσερις αστυνομικοί ήταν παρόντες στη συμπλοκή και απείχαν λίγα μέτρα από τον δολοφονημένο 34χρονο.