Μεγάλη περιπέτεια έζησαν οι γονείς έξι παιδών ηλικίας 3-4 ετών που πήγαιναν σε δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό στην Παλαιά Φώκαια όταν την Τετάρτη το μεσημέρι ενημερώθηκαν πως είναι πιθανό τα παιδιά τους να έχουν έρθει σε επαφή με ποντικοφάρμακο. 

Όπως δήλωσε στο newpost ο αντιδήμαρχος του Δήμου Σαρωνικού κ. Μανώλης Τσαλικίδης στον κήπο του σταθμού υπήρχαν μπάλες με ποντικοφάρμακο και επειδή εκεί κοντά βρέθηκαν να παίζουν έξι παιδιά ενημερώθηκαν οι γονείς οι οποίοι για προληπτικούς λόγους μετέφεραν τα παιδιά τους στο νοσοκομείο. 

Ο φόβος ήταν μήπως κάποιο από τα παιδιά είχε έρθει σε επαφή με το ισχυρό δηλητήριο είτε βάζοντας τις μπάλες ποντικοφάρμακου στο στόμα είτε πιάνοντάς το με τα χέρια και στη συνέχεια βάζοντας τα χέρια στο στόμα. Ωστόσο κανείς δεν είδε κάποιο παιδί να έρχεται σε άμεση επαφή με το δηλητήριο. 

Όπως ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος από τα έξι παιδιά τα πέντε παρέμειναν στο νοσοκομείο για παρακολούθηση ενώ το έκτο το πήραν οι γονείς του σπίτι για κατ'οίκον παρακολούθηση. 

Τα παιδιά έκαναν τις κατάλληλες εξετάσεις δεν βρέθηκε ίχνος δηλητήριου στον οργανισμό τους και σήμερα αναμένεται να πάρουν εξιτήριο.