Μέσα σε κλίμα πρωτοφανούς έντασης, οδηγήθηκαν στο Κακουργιοδικείο της Πρέβεζας πέντε Γεωργιανοί που κατηγορούνται για τη  δολοφονία μιας ηλικιωμένης στα Ιωάννινα.

Με την οικογένεια της 67χρονης αδικοχαμένης γυναίκας και τους συγγενείς της να είναι παρόντες και έτοιμοι να επιτεθούν στους κατηγορούμενους, η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε λίγο μετά τις έντεκα το πρωί.

Τα μέτρα ασφάλειας που έχουν ληφθεί είναι δρακόντεια και πρωτοφανή για την πόλη της Πρέβεζας.

Αστυνομικές δυνάμεις είναι ανεπτυγμένες εντός κι εκτός δικαστικού μεγάρου, ενώ γίνεται διπλός έλεγχος - ηλεκτρονικός και σωματικός - σε όσους εισέρχονται στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Η απουσία μεταφραστή και συνηγόρου υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων, προκάλεσε την διακοπή του δικαστηρίου. Από τον εισαγγελέα ορίστηκε δεύτερος μεταφραστής, ενώ ορίστηκε και τοπικός δικηγόρος για την υπεράσπιση του ενός κατηγορουμένου, ο οποίος ζήτησε λίγο χρόνο προκειμένου να ενημερωθεί για τη δικογραφία.

Κατά την διακοπή του δικαστηρίου οι πέντε δράστες κυριολεκτικά φυγαδεύτηκαν από τους αστυνομικούς προκειμένου να αποφευχθεί κλιμάκωση της έντασης ή άλλα επεισόδια.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η 67χρονη είχε δολοφονηθεί μέσα πριν από ενάμιση περίπου χρόνο σε διαμέρισμα στο κέντρο των Ιωαννίνων.. Νωρίτερα όμως είχε υποστεί απάνθρωπα βασανιστήρια. Από τους αστυνομικούς βρέθηκε σε ύπτια θέση, δεμένη στα χέρια και στα πόδια με μονωτική ταινία και έφερε εξωτερικό τραύμα στο κεφάλι.

Μία βδομάδα μετά την άγρια δολοφονία, από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι δράστες ήταν πολυμελή σπείρα αλλοδαπών, υπήκοοι Γεωργίας, που γνωρίζοντας ότι διαθέτει περιουσιακά στοιχεία προσποιήθηκαν τους ενοικιαστές διαμερίσματος που ανήκε στην ιδιοκτησία της.

Αφού την οδήγησαν προσχηματικά στο διαμέρισμα για να το ελέγξουν την έδεσαν και την φίμωσαν, με αποτέλεσμα να εκπνεύσει από ασφυξία.

Για τη συμμετοχή τους στη δολοφονία είχαν συλληφθεί πέντε Γεωργιανοί, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες.