Με έναν μόνο ειδικευμένο γιατρό λειτουργεί αυτή τη στιγμή το Κέντρο Υγείας Ζαχάρως.

Εδώ και δύο χρόνια, πραγματοποιεί την εξέταση, την παρακολούθηση των ασθενών και την συνταγογράφηση των φαρμάκων τους, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα που επιφέρει η μεγάλη έλλειψη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Πριν από ενάμιση χρόνο περίπου πραγματοποιήθηκε και η μετακίνηση ενός Παιδιάτρου από τα Κρέστενα στο Κέντρο Υγείας Ζαχάρως, ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι αγροτικοί γιατροί που καλύπτουν το πρωινό ωράριο μία-δύο φορές την εβδομάδα.

Το νοσηλευτικό προσωπικό παρουσιάζει ανάλογη έλλειψη και μάλιστα αδυνατεί να καλύψει ακόμα και τις απαιτούμενες βάρδιες, τη στιγμή μάλιστα που παραμένει ανοικτό σε καθημερινή βάση μόνο τα πρωινά, με τον κόσμο να αναμένει τη σειρά του προκειμένου να εξυπηρετηθεί από τον μοναδικό γιατρό.

Τρεις ημέρες την εβδομάδα πάντως, οι πρώτες βοήθειες δεν γίνεται να παρασχεθούν και όποιος φτάσει έως την πόρτα θα αντικρίσει το λουκέτο.

Οι μέρες που παραμένει κλειστό δεν είναι συγκεκριμένες, καθώς αλλάζουν ανάλογα με το πρόγραμμα των εφημεριών, ενώ το κοινό ενημερώνεται έπειτα από σχετική ανακοίνωση.

Το Κέντρο Υγείας έχει το δικό του ασθενοφόρο, που έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Ζαχάρως.