Έκρυθμη χαρακτηρίζει την κατάσταση στη χώρα ο Economist μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση σε άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα στα άκρα». 

«Μια ρίψη δακρυγόνου -η πρώτη μέσα στο κέντρο της Αθήνας εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, σήμανε την αρχή του νέου γύρου διαμαρτυριών η οποία ξεκίνησε από τους δασκάλους και τους υπαλλήλους σε σχολεία και πανεπιστήμια, καθώς και από μέλη της υπό κατάργηση δημοτικής αστυνομίας. Τα ΜΑΤ κατέφυγαν στο να εκτοξεύουν δακρυγόνα στις 16 Σεπτεμβρίου για να αποτρέψουν την κατάληψη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης από σχολικούς φύλακες», γράφει το άρθρο.

Στη συνέχεια, το περιοδικό αναφέρεται στις μεταρρυθμίσεις που έχει εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την δημιουργία μιας δεξαμενής κινητικότητας- κίνηση η οποία έχει δεχθεί σωρεία αντιδράσεων από τους υπαλλήλους, τους οποίους όπως επισημαίνει το άρθρο «στηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας, ο ηγέτης του ριζοσπαστικού ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θέλει να ρίξει την κυβέρνηση».

«Η διάθεση είναι νευρική. Οι Ελληνες της μεσαίας τάξης, αγωνίζονται να πληρώσουν τους φόρους ακίνητης περιούσιας τριών χρόνων. Οι φήμες έχουν κυκλοφορήσει για μια νέα περικοπή στις συντάξεις προκειμένου να κλείσει η ''μαύρη τρύπα'' στο ΙΚΑ, το μεγαλύτερο ταμείο κοινωνικής ασφάλισης, ενώ η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά έχει μια μονάδα πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ σε κάποιες δημοσκοπήσεις».

Το οικονομικό περιοδικό αναφέρεται και στο πρωτογενές πλεόνασμα που επιτεύχθηκε και την γενικότερη πρόοδο που έχει σημειωθεί στην ελληνική οικονομία και τις ελπίδες που υπάρχουν για περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους και μείωση των επιτοκίων. «Ωστόσο παρά από αυτά τα νέα, ο κ. Σαμαράς ανησυχεί για ένα πιθανό πολιτικό ''τυφλό σημείο'' που οι εξτρεμιστές μπορεί να χρησιμοποιήσουν, καθώς η ελληνική οικονομία έχει αρχίσει να βελτιώνεται, αλλά οι Ελληνες νιώθουν πως τίποτε δεν έχει αλλάξει. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το αλήτικο νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής έχει φτάσει από το 10% στο 15%».

Τέλος, ο Economist αναφέρεται και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας πως «η βία ξέσπασε ξανά στους δρόμους καθώς οι διαδηλωτές εξέφρασαν την οργή τους. Μια επιστροφή της παλιάς διαμάχης της Αριστεράς με τη Δεξιά φαίνεται πολύ πιθανή».