Καβάλα: Ψήφισμα κατά των εγκαινίων των γραφείων της Χρυσής Αυγής

Καβάλα: Ψήφισμα κατά των εγκαινίων των γραφείων της Χρυσής Αυγής

Ομόφωνο ψήφισμα με το οποίο ζητείται η απαγόρευση των εγκαινίων των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Καβάλα για λόγους προστασίας της δημόσιας τάξης παρέδωσαν το πρωί στον αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας ο δήμαρχος, Κ. Σιμιτσής, και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Άννα Σπανδώνη, συνοδευόμενοι από εκπροσώπους των πολιτικών παρατάξεων.

Στο ψήφισμα, το οποίο εκδόθηκε στην χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καταδικάζεται ο φασισμός και η βία, κηρύσσεται ανεπιθύμητη η οργάνωση της Χρυσής Αυγής και εκφράζεται η αντίθεση στην πραγματοποίηση των εγκαινίων. Στο πλαίσιό του ζητούνται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να μην πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια και να τηρηθεί η κοινωνική ειρήνη στην πόλη.

Οι τοπικές ημερήσιες εφημερίδες έχουν ανακοινώσει πως δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στη συνέντευξη Τύπου πριν τα εγκαίνια ή να καλύψουν δημοσιογραφικά την εκδήλωση.

Χθες, πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου άγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου στεγάζονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και έβαλαν φωτιά σε κάδο απορριμμάτων.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο