current views are: 1

21 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση05:29

Μονοδρομείται ο δρόμος στην Κολώνα Ρόδου

Τις αμέσως προσεχείς ημέρες αναμένεται η απόφαση για τη μονοδρόμηση που θα γίνει στην περιοχή της Κολώνας Ρόδου.

Δημοσίευση 05:29’
αρθρο-newpost

Τις αμέσως προσεχείς ημέρες αναμένεται η απόφαση για τη μονοδρόμηση που θα γίνει στην περιοχή της Κολώνας Ρόδου.

Τις αμέσως προσεχείς ημέρες περιμένει η διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου από το τμήμα τροχαίας Ρόδου την απόφασή της για τη μονοδρόμηση που θα γίνει στην περιοχή της Κολώνας ώστε να ξεκινήσει το έργο κατασκευής του ξύλινου πεζοδρομίου. 

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε μία ακόμα σύσκεψη στα γραφεία του στο λιμάνι, ώστε να συζητηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για το έργο το οποίο απαιτεί να γίνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για να αρχίσουν τα συνεργεία να εργάζονται. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος του ταμείου Τσαμπίκος Τσακίρης και εκπρόσωποι του τμήματος τροχαίας Ρόδου αλλά και των τεχνικών υπηρεσιών του ταμείου ως συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη υπό την προεδρία του δημάρχου. 

Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν οι αρμόδιοι της τροχαίας θα αποφασίσουν ποια κατεύθυνση του δρόμου που περνά μπροστά από την Κολώνα θα μονοδρομήσουν, καθώς το πεζοδρόμιο θα ξεκινά από εκείνο το σημείο και θα καταλήγει στο κεντρικό λιμάνι εκεί που βρίσκεται το σιδερένιο κιγκλίδωμα δίπλα στα Δελφινάκια του Νεοφύτου. 

Το έργο θα καλύψει μία απόσταση περίπου 300 μέτρων και θα περιλαμβάνει έναν ξύλινο πεζόδρομο πλάτους περίπου 3 μέτρων που θα συνεχίσει στην ουσία εκείνον που είχε κατασκευαστεί παλαιότερα στο υπόλοιπο μέρος του λιμανιού της Κολώνας, διευκολύνοντας του πεζούς. 

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις αρχές του Οκτώβρη (αντί του Αυγούστου όπως ήταν προγραμματισμένο) καθώς λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης ήταν αδύνατο να γίνουν νωρίτερα αφού θα δημιουργούνταν μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα. 

Το έργο που ανέλαβαν οι εργολάβοι κ.κ. Λινάρδος και Χατζηπέτρος είναι προϋπολογισμού 1 εκατομμυρίου ευρώ και είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ. Με βάση τη σύμβαση θα ολοκληρωθεί σε διάστημα ενός έτους όμως όπως, υποσχέθηκαν οι εργολάβοι, θα το παραδώσουν προς χρήση σε λιγότερο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα πριν την επόμενη τουριστική περίοδο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κεντρικός δρόμος του λιμανιού όταν το έργο θα παραδοθεί θα είναι πιο φαρδύς στο σημείο που βρίσκονται τα φανάρια και θα εξυπηρετεί καλύτερα την κυκλοφορία.


σχετικα αρθρα