Κοντάρια, κράνη, σημαίες και ασπίδες έφεραν οι τρεις συλληφθέντες έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής χθες το βράδυ στη Χαλκίδα.

Στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε συνελήφθησαν τα τρία άτομα, που σύμφωνα με την αστυνομία είχαν τοποθετήσει στην είσοδο των γραφείων, πρόσφορα.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, έγινε χρήση χημικών και προσήχθησαν άλλα επτά άτομα. Παράλληλα, αναζητούνται και άλλα άτομα, τα οποία ήταν στο σημείο μαζί με τους συλληφθέντες και κατά την παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων διέφυγαν στους γύρω δρόμους.

Επίσης, διενεργήθηκε έρευνα στα συγκεκριμένα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Εύβοιας - Βοιωτίας του πολιτικού κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή». 

Την ίδια στιγμή, στη Θεσσαλονίκη, σε κοντινή απόσταση από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι περιπολούσαν στην περιοχή, προέβησαν στον έλεγχο πέντε ατόμων.  

Σε σωματική τους έρευνα βρέθηκαν να κατέχουν, ο 25χρονος ένα δακρυγόνο σπρέι και ένα γκλομπ, ο 39χρονος δακρυγόνο σπρέι, ο 17χρονος ένα γκλομπ, ο 22χρονος ένα δακρυγόνο, ένα γκλομπ και ένα σουγιά και ο 20χρονος ένα δακρυγόνο σπρέι, ένα σουγιά και μια (κροτίδα. Και οι πέντε δήλωσαν ότι είναι μέλη του συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος.

Σε έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής Αρχής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην οικία του 22χρονου πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, δακρυγόνο σπρέι και σιδερογροθιά, ενώ στην οικία του 20χρονου στη Χαλκιδική αεροβόλο πιστόλι.

Σε βάρος όλων των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.