Κορυφώνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των συνδικάτων ενόψει και της νέας επίσκεψης της Τρόικας στη χώρα μας. 

Σε σημερινή συνεδρίασή του, το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε τη διενέργεια 48ωρης απεργίας την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, και τη διοργάνωση συλλαλητηρίων. Την Τρίτη, η απεργία θα είναι γενική, αφού θα συμμετάσχει και η ΓΣΕΕ, ενώ στις 10:30 το πρωί θα γίνει απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος. Την Τετάρτη, στις 18:00, θα γίνει αντιφασιστικό συλλαλητήριο, στην πλατεία Συντάγματος.
 
Οι κινητοποιήσεις γίνονται, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές Κυβέρνησης και Τρόικα, που στοχοποιούν και απαξιώνουν το Δημόσιο Τομέα, καταστρέφουν ό,τι έχει απομείνει από το Κοινωνικό Κράτος και πλήττουν τους Δημόσιους Υπαλλήλους, οι οποίοι υφίστανται εδώ και τέσσερα χρόνια τις απάνθρωπες πολιτικές των μνημονίων και σήμερα καταδικάζονται  κατά χιλιάδες σε διαθεσιμότητα και απόλυση».

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών - Μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, η οποία εξουσιοδοτήθηκε να λάβει αποφάσεις και να οργανώσει γενική απεργία τον Οκτώβριο.