Θέμα στο CNN έχει γίνει η Κρήτη μετά την αποκάλυψη που έγινε τα τελευταία 24ωρα, με την κακοποίηση που υφίστανται 25 άλογα σε φάρμα στη Χερσόνησο.

Το νέο αυτό περιστατικό έχει προκαλέσει νέα θύελλα αντιδράσεων και έρχεται να προστεθεί στα τόσα φοβερά περιστατικά που έχουν συμβεί στην Κρήτη.

Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που οι εικόνες από τους τόπους των μαρτυρίων και από τα ζώα τα οποία είχαν πέσει θύματα των ασυνείδητων, έκαναν το γύρο του κόσμου.

Την ίδια ώρα βέβαια συγκινητική είναι η ανταπόκριση για τα άλογα του εκπαιδευτηρίου - κολαστηρίου. Μάλιστα μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, ιδιοκτήτης παρόμοιας φάρμας δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να φιλοξενήσει κάποια από τα ταλαιπωρημένα άλογα στο δικό του χώρο, κάτι βέβαια που θα εξαρτηθεί από την απόφαση της Εισαγγελικής Αρχής.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές τα μέλη των σωματείων της "Ζωόφιλης Δράσης" και του "Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων Αίγινας" κατήγγειλαν πως ο ιδιοκτήτης στη Χερσόνησο στην οποία φιλοξενούνται άλογα, τα έχει αφήσει στο έλεος του Θεού, βασανίζοντάς τα ουσιαστικά, αφού τα έχει εγκαταλείψει πλήρως.

Οι εικόνες που περιέγραψαν τα μέλη του σωματείου στον εισαγγελέα Ηρακλείου, στον οποίο κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά, πραγματικά σοκάρουν.

Όπως είπαν στον εισαγγελέα, στη φάρμα του βρέθηκαν 7 άλογα, τα οποία από ασιτία, είναι στο τελευταίο στάδιο της ζωής τους, ενώ άλλα 8 είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Σύμφωνα με στοιχεία ζωόφιλων, τους τελευταίους μήνες έχουν πεθάνει άλλα 5 άλογα.

Τα μέλη των δύο σωματείων τα οποία κατέθεσαν τη μηνυτήρια αναφορά, ζήτησαν από την Εισαγγελία να λάβει μέτρα για την προστασία των ζώων.

TAGS