Με κινητοποιήσεις κατά της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο αρχίζει η εβδομάδα.

Την πραγματοποίηση νέας 48ωρης απεργίας για Τρίτη και Τετάρτη αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ. Οι εκπρόσωποι των Δημοσίων Υπαλλήλων βρίσκονται σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ για την μετατροπή της Τρίτης σε γενική απεργία, ενώ προγραμματίζουν από κοινού συλλαλητήριο στις 10.30 το πρωί της Τρίτης, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Για το θέμα θα συνεδριάσει σήμερα στις 11 το πρωί η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ προκειμένου να λάβει οριστικές αποφάσεις. 

Ταυτόχρονα, 48ωρη απεργία για σήμερα και αύριο έχουν προκηρύξει οι καθηγητές. Οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ θα επανεξετάσουν τη στάση τους, σε νέες συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες.

Σε 48ωρες κυλιόμενες απεργίες από σήμερα και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίοι σε περίπου δύο ώρες (10.30) θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΓΑ Πατησίων 30 και πορεία με προορισμό το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στην Ομόνοια και πορεία επίσης προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει.