Σε σκληρές ασκήσεις προετοιμασίας επιδίδονταν οι φερόμενες ως ομάδες «κρούσης» της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με φωτογραφικά ντοκουμέντα του «Έθνους». Τη φροντίδα για τη διαρκή ετοιμότητα αναλάμβαναν πρώην εκπαιδευτές των Ειδικών Δυνάμεων.

Ναζιστικοί χαιρετισμοί μπροστά σε αναμμένη φωτιά στο ύπαιθρο, νυχτερινές ασκήσεις με κάμψεις, τροχάδην και παροχή πρώτων βοηθειών, στολές παραλλαγής με μαχαίρια.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του «Έθνους», νεαροί άνδρες με στολές παραλλαγής, κουκούλες full face και στρατιωτικά μαχαίρια περασμένα στις ζώνες τους χαιρετούν ναζιστικά κρατώντας την ελληνική σημαία, τρέχουν ημίγυμνοι μέσα στο ψύχος και το σκοτάδι, επιδίδονται σε ασκήσεις «κάλυψης - προκάλυψης», μυούνται στο δόγμα του μίσους από τους επικεφαλής της οργάνωσης, επιδιδόμενοι σε «νύχτες εκπαίδευσης» όμοια των νυχτερινών ασκήσεων στον Ελληνικό Στρατό.

Τις φωτογραφίες, σύμφωνα με το Έθνος έχουν δημοσιεύσει σε ανύποπτο χρόνο τα ίδια μέλη της τοπικής οργάνωσης ΧΑ Νίκαιας και χρονολογούνται από τον Δεκέμβριο του 2011, πριν δηλαδή από τις εκλογές που τους έβαλαν στο Κοινοβούλιο και ως τόπος αναφέρεται ένα νησί του Αργοσαρωνικού.

Οι «στρατωτικές ασκήσεις» γίνονται νύχτα και τα μέλη ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν κάθε απειλή....