Άρση τηλεφωνικού απορρήτου για επικεφαλής της Τ.Ο. Νίκαιας της Χρυσής Αυγής

Άρση τηλεφωνικού απορρήτου για επικεφαλής της Τ.Ο. Νίκαιας της Χρυσής Αυγής

Eισαγγελική παραγγελία για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του προέδρου της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, δόθηκε το Σάββατο. Σύμφωνα με το Έθνος, η εισαγγελική παραγγελία αφορά το χρονικό διάστημα τριών ημερών πριν από τη δολοφονία. 

Πάντως, προς το παρόν, δεν έχει ζητηθεί η άρση απορρήτου για άλλα πρόσωπα. Πηγές της αστυνομίας αναφέρουν ότι τα χέρια των αστυνομικών είναι δεμένα όσον αφορά πρόσωπα που είχαν έρθει σε επαφή με τον δράστη, καθώς η αρχική παραγγελία της ανακρίτριας αφορούσε τις τηλεφωνικές κλήσεις του καθ'ομολογία δολοφόνου Γ. Ρουπακιά για χρονικό διάστημα μίας μόνο ώρας πριν από την δολοφονία.

Εκτιμάται ότι ο πιθανός συσχετισμός δράστη και προσώπων που επικοινώνησαν μαζί του, των σημείων και του σκοπού συνάντησης θα συνέβαλε στο να αναδειχθεί οργανωμένη εγκληματική δράση και κατά συνέπεια «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης», όπως διερευνάται ήδη από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τη δράση της Χρυσής Αυγής προκειμένου να διαπιστωθεί άμεσα εάν, εκτός των άλλων αδικημάτων, έχει συσταθεί εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με τον άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο