Για πολλές επιθέσεις, που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ούτε εκδικασθεί μέχρι σήμερα κάνει λόγο ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ, μιλώντας στην Ελευθεροτυπία.

Αρκετές φορές μέχρι σήμερα, οι νεοναζί έπαιζαν μπάλα με τα κεφάλια μας, αναφέρει ο κ. Ασλάμ, ενώ κατηγορεί την Αστυνομία για κάλυψη της δράσης των νεοναζί, αφού ο ίδιος πήγαινε να καταγγείλει τα περιστατικά στα Αστυνομικά Τμήματα, αλλά οι επικεφαλής τους τον έδιωχναν χωρίς να κάνουν αποδεκτές τις καταγγελίες.

«Συνέβη πολλές φορές στα σινεμά, καθώς και στις πλατείες Δαβάκη, Αττικής, στο Περιβολάκι της Νίκαιας, να επιτίθενται 20 με 30 άτομα ελληνικής καταγωγής σε έναν Πακιστανό.

Τον κλωτσούσαν στο κεφάλι, σαν να έπαιζαν μπάλα. Ο ένας από τη μία μεριά κι άλλος από την αντίθετη. Βρίζοντας, γελώντας, κάνοντας πλάκα», λέει ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας.

«Προσπαθούσαμε να υποβάλουμε μηνύσεις. Αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Απευθυνόμουν στο Αστυνομικό Τμήμα, ως επικεφαλής της κοινότητας και άκουγα βρισιές... λέγοντάς μου ότι δεν μπορώ να υποβάλω μήνυση, πηγαίνετε πρώτα να πάρετε το παράβολο, καλύτερα ελάτε αύριο. Πήγαινα την επόμενη μέρα και με έδιωχναν. Ελάτε άλλη στιγμή. Ειδικά στα ΑΤ της Νίκαιας, του Κολωνού, του Αιγάλεων, του Αγ. Παντελεήμονα, πήγα δέκα φορές. Στα τμήματα Ν. Ιωνίας και Πειραιά, πήγα τουλάχιστον δύο φορές να καταγγείλω τα περιστατικά», προσθέτει.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ασλάμ, «τα περιστατικά είναι ανησυχητικά και πολλά. Οι νεοναζί μας επιτίθενται τα τελευταία δύο χρόνια. Την τελευταία τριετία σημειώθηκαν περίπου 900 τραυματισμοί Πακιστανών. Πήγαινα στα ΑΤ, αλλά δεν μπορούσα να τα καταγγείλω. Με αποτέλεσμα, να μην έχει εκδικαστεί καμία από αυτές τις υποθέσεις. Κανένας δεν έχει συλληφθεί. Οι αστυνομικοί στήριζαν τα φασιστοειδή, μαζί δρούσαν».

Ακόμη, ερωτηθείς εάν υπήρξε συνεργασία στο παράνομο εμπόριο, δηλώνει:

«Δημοτικοί Αστυνομικοί και χρυσαυγίτες κατάσχουν παράνομα τσιγάρα στη Νίκαια. Οι ίδιοι τα δίνουν σε Πακιστανούς, λέγοντας 'θα τα πουλάς και θα μου δίνεις 500 έως 1.000 ευρώ τον μήνα».