Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου 

Ότι έγινε στόχος παρακολούθησης και επίθεσης με αιχμηρό αντικείμενο από έναν «μυστήριο» μεσήλικα άνδρα, στον οποίο οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν συμπεριφέρθηκαν σαν σε... παλιό γνώριμο, καταγγέλλει στο newpost ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα και μέλος της Διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Χρήστος Παναγιωτόπουλος.

Όπως αναφέρει, «από την Τρίτη το μεσημέρι ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 55 ετών, παρακολουθούσε το σπίτι μου. Μάλιστα, έστειλε και αστυνομικούς με την ψευδή καταγγελία ότι γίνονται φασαρίες στο διαμέρισμα που ζω με τη γυναίκα και τα παιδιά μου. Κάποια στιγμή τον εντόπισα εντός της πολυκατοικίας όπου μένω, στο Βύρωνα και μετά από κυνηγητό στις σκάλες τον κλείδωσα μέσα στο κτίριο και κάλεσα την αστυνομία».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος καταγγέλλει ως «τουλάχιστον περίεργη» τη στάση των μοτοσυκλετιστών της αστυνομίας που έσπευσαν στην κλήση του: «Ενώ ήρθαν με τα όπλα προτεταμένα, μόλις τον είδαν χαλάρωσαν, σαν να τον γνώριζαν από παλιά. Τότε άρχισαν να διαμαρτύρονται ότι τους κάλεσα "για ψύλλου πήδημα". Μετά από δική μου επιμονή πήγαμε στο ΑΤ Βύρωνα, ενώ εγώ κάλεσα το δικηγόρο μου. Και τότε συνέβη το πιο περίεργο της υπόθεσης: Ο αξιωματικός υπηρεσίας μας ζήτησε να κατέβουμε στο ισόγειο για να ανταλλάξουμε μηνύσεις. Μπροστά κατέβαιναν τις σκάλες δύο αστυνομικοί από την ομάδα των μοτοσυκλετιστών έχοντας ανάμεσά τους τον κύριο αυτό. Ακολουθούσα εγώ με το δικηγόρο μου. Φτάσαμε στο γραφείο όπου έπρεπε να γίνει η καταγγελία, αλλά οι δύο αστυνομικοί με τον εν λόγω τύπο δεν ήταν εκεί».

Όπως καταγγέλλει ο κ. Παναγιωτόπουλος η παρακολούθηση του σπιτιού του συνεχίστηκε, μέχρι την Παρασκευή τα ξημερώματα, όταν ο άνδρας αυτός τον πλησίασε, ενώ επέβαινε σε μοτοσυκλέτα, στη στάση λεωφορείου από την οποία κάθε πρωί ξεκινά για τη δουλειά του: «"Θα σε σκοτώσω, θα σε μαχαιρώσω" μου φώναξε και έβγαλε από την τσέπη ένα αιχμηρό αντικείμενο. Εγώ άρχισα να τρέχω κι εκείνος με κυνήγησε, μέχρι που βρήκα καταφύγιο σε ένα καφενείο. Από το κατάστημα βγήκαν και τρεις-τέσσερις θαμώνες, οπότε ο άνδρας αυτός τράπηκε σε φυγή».

Ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος επέστρεψε στο τμήμα για να καταγγείλει το περιστατικό: «Εκεί είδα για πρώτη φορά τον υποδιοικητή ο οποίος με... διαβεβαίωσε ότι στο εξής δεν θα με πειράξουν».

«Ερευνάται η καταγγελία»

Από τη ΓΑΔΑ, που έχει ενημερωθεί για το περιστατικό, η απάντηση που δίδεται είναι πως η καταγγελία του συνδικαλιστή και της ΑΔΕΔΥ ερευνάται.

Οι αστυνομικοί διαβεβαιώνουν πως θα απαντήσουν στην καταγγελία για τη στάση των αστυνομικών του ΑΤ Βύρωνα, μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα.

Η καταγγελία της ΑΔΕΔΥ

Ανακοίνωση για την περίεργη αυτή υπόθεση έχει εκδώσει και η ΑΔΕΔΥ, κάνοντας λόγο για «δολοφονική απόπειρα» εναντίον του συνδικαλιστή:

«Καταγγέλλουμε τη δολοφονική απόπειρα κατά του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα, μέλους της Διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η δολοφονική απόπειρα που έγινε την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013 , εναντίον του Χρήστου Παναγιωτόπουλου, έρχεται σε συνέχεια των τελευταίων επιθέσεων εναντίον μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα, που κορυφώθηκαν με τη δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα.

Το άτομο που τρομοκρατούσε την οικογένεια του αγωνιστή συνδικαλιστή από την περασμένη Τρίτη και το πρωί της Παρασκευής 20/9/2013 εντελώς ξαφνικά και απροειδοποίητα κινήθηκε εναντίον του με τις φράσεις «θα σε σκοτώσω, θα σε μαχαιρώσω» και τον καταδίωξε με αντικείμενο που έβγαλε από την τσέπη του ενώ εξαφανίστηκε όταν παρουσιάστηκαν περαστικοί, είναι γνωστό στην αστυνομία.

Γεννά μεγάλα ερωτηματικά η στάση των αστυνομικών του Α.Τ. Βύρωνα στο οποίο οδηγήθηκε ο δράστης μετά από κλήση στην αστυνομία, την Τρίτη το βράδυ, όπου αντί να κρατηθεί για κατάθεση, εξαφανίστηκε, παρόντων των αστυνομικών που τον συνόδευαν.

Εάν η τρομοκράτηση των αγωνιστών του εργατικού κινήματος είναι ο προφανής στόχος τέτοιων επιθέσεων, ας είναι σίγουροι πως δεν πρόκειται να τα καταφέρουν. Αντίθετα, τέτοιες ενέργειες μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο στον αγώνα μας ενάντια στα μνημόνια και την πολιτική της φτώχειας και της μαζικής ανεργίας, της διάλυσης των Δημοσίων και Κοινωνικών Υπηρεσιών, τις διαθεσιμότητες και απολύσεις και θα αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

Τέλος η επέκταση των δολοφονικών τρομοκρατικών γεγονότων που τελευταία πληθαίνουν, εκφράζουν το φόβο και την ανησυχία του συστήματος συνολικά, που παρά το όργιο τρομοκρατίας και δυσφήμησης των εργατικών αγώνων, δεν μπορούν να κάμψουν το ηθικό και την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων και του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος».