Ρεπορτάζ: Έλενα Σιάνου

Tην αθώωση της κόρης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετής, ζήτησε από το Τριμελές Εφετείο ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Τα εισοδήματα της κυρίας Τσοχατζοπούλου υπερκαλύπτουν την αγορά του ακινήτου. Το ΣΔΟΕ ξέχασε στο πόρισμά του να συμπεριλάβει εισοδήματα σχεδόν δύο εκατ. ευρώ. Οι αρχές δικαιολογούν τη δίωξή της λέγοντας ότι δεν έβγαλε χρήματα από την τράπεζα για την αγορά του ακινήτου της οδού Δεινοκράτους στην Καλλιθέα. Δεν έκαναν όμως τον κόπο να δουν εάν έβαζε στην τράπεζα τα έσοδά της».

Ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε πως οι σχέσεις της Αρετής Τσοχατζοπούλου με τον πατέρα της είχαν διαρραγεί: «Από τις σημειώσεις του πρώην υπουργού φαίνεται ότι έβλεπε την κόρη του με ραντεβού. Είναι δυνατόν να ήθελε να αγοράσει ακίνητο για έναν άνθρωπο με τον οποίο δε μιλά; Και από την άλλη πλευρά εάν δεχθούμε το αντίθετο, εάν ο κ. Τσοχατζόπουλος προέβαινε σε εγκληματικές ενέργειες, θα ενέπλεκε και την κόρη του;». Η υπεράσπιση της κυρίας Τσοχατζοπούλου ζήτησε ακόμα να μην επηρεαστεί το δικαστήριο από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και να συνυπολοιγίσει ότι η κόρη του πρώην υπουργού έχει ήδη επιστρέψει τα επίδικα ακίνητα στο ελληνικό Δημόσιο.

Δεν θα γίνει κατήγορος του πατέρα της

Κατά τον δικηγόρο της, η Αρετή Τσοχατζοπούλου «θα μπορούσε να κατηγορεί τον πατέρα της και να σωθεί. Δεν το επέλεξε όμως, προτίμησε τον ρόλο της Αντιγόνης που παρέβη τους νόμους της πόλης της για να θάψει τον αδερφό της από τον ρόλο της Ισμήνης. Κι αυτό γιατί γεννήθηκε για να αγαπάει τον πατέρα της». 

Κλείνοντας την αγόρευσή του ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε πως τα στοιχεία δεν επαρκούν για να βεβαιωθεί απολύτως η γνώση της για τις μίζες του υπουργείου Άμυνας.

Νωρίτερα στο δικαστήριο, αγόρευσε η υπεράσπιση του βορειοελλαδίτη επιχειρηματία, Γιώργου Σαχπατζίδη, τονίζοντας πως ο επιχειρηματίας εμπλέκεται στη υπόθεση από το 2007 και μετά (οπότε και εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος της εταιρείας Torcasso), ενώ οι μίζες είχαν ήδη δοθεί από το 1998, υποστηρίζοντας πως ο κ. Σαχπατζίδης δεν μπορούσε να γνωρίζει πως στις επιχειρηματικές του συναλλαγές με τον Άκη Τσοχατζόπουλο συγκαλύπτει μαύρο χρήμα.