Συνεχείς έλεγχοι γίνονται στις λαϊκές αγορές μεγάλων αστικών κέντρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με σκοπό την πάταξη του παραεμπορίου.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχουν γίνει έλεγχοι σε λαϊκές αγορές, στην Πάτρα, στο Μεσολόγγι, στην Αμαλιάδα και το Αιτωλικό, ενώ θα συνεχιστούν και στις υπόλοιπες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας.

Μέχρι τώρα, σύμφωνα με την Περιφέρεια, έχουν ελεγχθεί δεκάδες πωλητές για την κατοχή αδειών και προβλεπόμενων παραστατικών στοιχείων και έχουν κατασχεθεί μεγάλες ποσότητες προϊόντων γενικού εμπορίου -όπως ενδύματα, παπούτσια, υφάσματα, ρολόγια, ψηφιακοί δίσκοι, ζώνες, γυαλιά- οι οποίες και κατεστράφησαν άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

«Οι έλεγχοι αυτοί γίνονται στα σημεία όπου παρατηρείται έντονα το φαινόμενο των ατόμων που δεν έχουν και δεν δικαιούνται άδεια στις λαϊκές αγορές, με αποτέλεσμα να πλήττεται το νόμιμο εμπόριο, αλλά και να παρεμποδίζεται η ομαλή διέλευση των δημοτών από και προς τα σπίτια τους και η κίνηση τους στους κοινόχρηστους χώρους», επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Γιώργος Αγγελόπουλος και πρόσθεσε: πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν δυναμικά, σε τακτά χρονικά διαστήματα.