current views are: 2

23 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση15:56

Το θέμα των συμβασιούχων υπαλλήλων στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης

Το θέμα των συμβασιούχων εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού δήμου.

Δημοσίευση 15:56’
αρθρο-newpost

Το θέμα των συμβασιούχων εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού δήμου.

Το θέμα των συμβασιούχων εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού δήμου. Οι εργαζόμενοι έδωσαν το «παρών» στην αίθουσα, καθώς ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Δήμου δεν στήριξε τα αιτήματα τους, στην εκδίκαση της υπόθεσης στο δικαστήριο, παρά τη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, στην τοποθέτηση του υποστήριξε πως «ο Δήμος Θεσσαλονίκης κάνει ότι μπορεί για να δικαιωθείτε. Η ουσία της ιστορίας είναι μια. Όλα τα άτομα είτε είναι με συμβάσεις, είτε όχι, πρέπει να δικαστούν σε μια μέρα γιατί ο λόγος είναι κοινός».

Όπως ανέφερε ο κ.Μπουτάρης θα κατέβει και ο ίδιος στα δικαστήρια για να υποστηρίξει τις υποθέσεις των συμβασιούχων, καθώς περισσότεροι από 600 άνθρωποι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά και ο Δήμος Θεσσαλονίκης χωρίς προσωπικό.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ζήτησε από τη νομική υπηρεσία να τονίσουν ότι οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. «Δεν πάμε στα δικαστήρια να πούμε πράγματα που δεν είναι αληθή. Εάν φύγουν οι συμβασιούχοι, ο Δήμος δεν μπορεί να λειτουργήσει είτε για μεγάλο χρονικό διάστημα, είτε διά παντός διότι δεν μας δίνεται η δυνατότητα προσλήψεων».

«Ποιος έδωσε την εντολή να μην στηρίξει η νομική υπηρεσία τους συμβασιούχους, παρά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου», αναρωτήθηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Κώστας Γκιουλέκας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν δημοτικοί υπάλληλοι και σχολικοί φύλακες που αντιδρούν στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.


σχετικα αρθρα