Στον Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα της Πάτρας και της ευρύτερης περιφέρειας στη Δυτική Ελλάδα μεταφέρεται σήμερα η διαμαρτυρία των συνδικάτων ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις αλλά και την γενικότερη κυβερνητική πολιτική.

Με σημείο αναφοράς, όπως αναφέρει το patrastimes.gr, για άλλο ένα εικοσιτετράωρο καθηγητές και δασκάλους σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία αλλά και τον χώρο της υγείας καθώς τα νοσοκομεία της περιοχής θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας όπως και το ΕΚΑΒ συνεχίζεται η δεύτερη ημέρα των αντιδράσεων αλλά και κλάδων στην περιοχή.

Σήμερα ξεκινά η νέα 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και συμμετέχει το Νομαρχιακό Τμήμα της Αχαΐας ενώ αντιφασιστικά συλλαλητήρια προγραμματίζονται και για το απόγευμα της Τετάρτης.

Για δεύτερη κατά σειρά ημέρα οι εργαζόμενους στους Δήμους της Δυτικής Ελλάδας απεργούν συμμετέχοντας στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΠΟΕ – ΟΤΑ λέγοντας Όχι στη διάλυση του κοινωνικού κράτους ενώ στο κάλεσμά της αναφέρεται και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα λέγοντας ότι τέτοιου είδους τρομοκρατικές επιθέσεις «δεν κάμπτουν το ηθικό και την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων και του Συνδικαλιστικού Κινήματος».

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνει αύριο Τετάρτη και το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας συμμετέχοντας με 24ωρη απεργία, ενώ σε δυο τρίωρες στάσεις εργασίας ( σήμερα και αύριο 10.00 -13.00) προχωρά η ΕΣΗΕΠΗΝ.

Δάσκαλοι και καθηγητές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και στη Δυτική Ελλάδα με τους καθηγητές ν’ αναμένεται αμέσως με την ολοκλήρωση αύριο της 48ωρης απεργίας του να επανακαθορίσουν τη στάση τους. Κάτι ανάλογο θα πράξουν και οι δάσκαλοι οι οποίοι αύριο αναμένεται να προχωρήσουν σε εκτίμηση της κατάστασης και λήψη νέων αποφάσεων.

Λουκέτο σε εφορίες, νοσοκομεία, δικαστήρια

Συμμετοχή στην απεργία και σε επίπεδο περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι στις Εφορίες οι οποίες σήμερα και αύριο δεν θα πραγματοποιούν συναλλαγές.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τις επόμενες 48 ώρες τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ στη Δυτική Ελλάδα λόγω της συμμετοχής στην απεργία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

Στον χορό των κινητοποιήσεων και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία που δήλωσαν συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.