Με καταθέσεις θυμάτων από τη δράση της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται σήμερα η έρευνα που διενεργεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες συγκεκριμένος μάρτυρας έχει εκφράσει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την πρόθεσή του να μιλήσει για τη δράση της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής. Εισαγγελικές πηγές εκτιμούν ότι  ίσως η κατάθεση του συγκεκριμένος μάρτυρα, να αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντική προκειμένου να «δεθεί» το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης το οποίο αποτελεί και το βασικό ζητούμενο της έρευνας. 

Την Τρίτη, στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Χ. Βουρλιώτη κατέθεσαν η κ. Σοφία Βούλτεψη (ΝΔ), ο Παν. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) και ο κ Παν. Ρήγας (ΠΑΣΟΚ).

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων κλήθηκαν από τον κ. Βουρλιώτη μετά την κλήτευση των δημοσιογράφων που ασχολήθηκαν με το θέμα της «Χρυσής Αυγής». Η κλήτευσή τους από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου έγινε στο πλαίσιο της έρευνας που εκείνος διενεργεί έχοντας ως «βάση» τις 32 υποθέσεις που διαβίβασε στην εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Ευτέρπη Γκουτζαμάνη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Νίκος Δένδιας. 

Σε δήλωσή του ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την καθυστέρηση που επέδειξε στην αντιμετώπιση της εγκληματικής δράσης που αποδίδεται στα μέλη της Χ.Α». Ο ίδιος δήλωσε ότι «οι ενέργειες της κυβέρνησης είναι πλημμελείς, έχουν πολιτική στόχευση και σκοπιμότητα». Ακόμη επισήμανε: «Για την εγκληματική δράση της Χ.Α είναι καταπέλτης η έκθεση του συνηγόρου του Πολίτη και η Έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης που περιέχουν τεκμηριωμένα στοιχεία που αποδίδουν εγκληματικές ευθύνες στην Χ. Α». Ο κ. Λαφαζάνης έκανε επίσης λόγο «διείσδυση της Χ.Α στα σώματα ασφαλείας και το στρατό» και δήλωσε ότι δεν διαβλέπει «βούληση από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει πράγματι τους θύλακες της Χ.Α. στα σώματα ασφαλείας». 

Από την πλευρά του ο κ. Ρήγας εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η Χ.Α δρα εγκληματικά χωρίς κανένα σεβασμό στη Δημοκρατία και τους θεσμούς» και ότι «η δημοκρατία αντιδρά έστω και καθυστερημένα με τρόπο θεσμικό. Η κ. Βούλτεψη, τόνισε ότι «η Δικαιοσύνη πρέπει να συνεχίσει το έργο της και να πράξει το καθήκον της για την προστασία της Δημοκρατίας» Πρόκειται όπως είπε για «εγκληματική οργάνωση που εκμεταλλεύεται τα προνόμια του κοινοβουλευτισμού χωρίς να τον σέβεται».