Όσο ευτυχισμένοι και να είστε με τα παιδιά σας, όσο όμορφα και να περνάτε μαζί, σίγουρα υπάρχουν κάποιες στιγμές, που θέλετε να τα…ξεφορτωθείτε. Ίσως, για να απλώσετε τα ρούχα στο μπαλκόνι, για να ετοιμάσετε το φαγητό ή έτσι απλά για να απολαύσετε λίγες στιγμές μόνοι.
Τι θέλουν τα παιδιά; Παιχνίδι! Δώστε τους, λοιπόν, μία «κατεύθυνση» και εκμεταλλευτείτε το…

• ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΚΟΨΙΜΑΤΟΣ
Τα μικρά μας λατρεύουν να κόβουν κομματάκια όλα τα αντικείμενα. Από ένα φύλλο χαρτιού μέχρι το αγαπημένο τους παραμύθι. Τους αρέσει να «καταστρέφουν» την κατασκευή τους από τουβλάκια. Να ξεχωρίζουν τα αντικείμενα, ανάλογα με το μέγεθος και το χρώμα. Βάλτε το, λοιπόν, στο κάθισμά του, δώστε του ένα μεγάλο μπολ γεμάτο με αρακά, κομμάτια από καρότο, από τυρί, από μπρόκολο και οτιδήποτε άλλο βρείτε πρόχειρο στην κουζίνα σας, που όμως δεν θα το αφήσει να λερώσει και να λερωθεί. (μην δημιουργείτε δουλείες)

• ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ
Λατρεμένο παιχνίδι… και δεν κοστίζει και πολλά χρήματα. Αρκεί να του δώσετε ένα ρολό χαρτί υγείας κι εκείνο ξέρει πολύ καλά τι θα το κάνει. Είναι εκπληκτικό! Απαλό, σκίζεται εύκολα, έχει τεράστιο μήκος, αλλά είναι ακίνδυνο για το παιδί… Μπορεί να γεμίσει το σπίτι με χαρτί υγείας, αλλά είναι κάτι, που εύκολα μαζεύεται.

• ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ
Είναι γεγονός ότι βαριούνται πολύ γρήγορα τα παιχνίδια τους. Όσο και να τους αρέσει κάποιο, μπορεί μέσα σε μία εβδομάδα να το έχουν αφήσει στην άκρη. Βάλτε σ’ένα κουτί εκείνα, που… ξεχνούν, κι εμφανίστε τα ξαφνικά. Για τουλάχιστον δέκα λεπτά, θα τα περιεργαστούν.

• ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΤΑΠΕΡ
Τρελαίνονται να τα καταχτυπούν, να προσπαθούν να βάλουν το ένα μέσα στο άλλο, να τσουλάνε τα καπάκια τους. Είναι και ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι, παράλληλα, καθώς εξοικειώνονται με τα σχήματα και τα μεγέθη.

• ΝΤΡΑΜΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΤΑΛΕΣ
Αντενδείκνυται, εάν θέλετε ησυχία για να τηλεφωνήσετε ή για να χαλαρώσετε. Πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια τους, να παίζουν ντραμς με τις κουτάλες. Προτιμάτε τις ξύλινες ή τις πλαστικές και να θυμάστε πως πρέπει να τους ορίσετε τον χώρο, που μπορούν να κάνουν τους… μουσικούς.