Από επεισόδια, μικρής έκτασης σημαδεύτηκε το μαζικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, με τη συμμετοχή χιλιάδων κόσμου. Σε 5 συλλήψεις και 62 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία.

Όλα ξεκίνησαν όταν έφτασε η κεφαλή της πορείας στο σημείο όπου είχαν παραταχθεί, από νωρίς, οχήματα και διμοιρίες των ΜΑΤ, έχοντας αποκλείσει το δρόμο προς τα γραφεία της Χ.Α., στο ύψος των οδών Ήλιδος και Μεσογείων.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις με την αστυνομία, προφανώς για να τους επιτραπεί να συνεχίσουν την πορεία τους, ωστόσο οι συζητήσεις δεν καρποφόρησαν.

Ακολούθησαν συμπλοκές διαδηλωτών και ανδρών των ΜΑΤ, με ρίψεις μολότοφ και πετρών από τη μια πλευρά και χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης από την άλλη, ενώ τα επεισόδια γενικεύτηκαν αργότερα στους γύρω δρόμους, μέχρι τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Αυτή την ώρα η κατάσταση έχει ηρεμίσει και έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους, ενώ άνοιξαν και οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα και Ευαγγελισμό που είχαν κλείσει - μετά από εντολή της αστυνομίας - από το πρωί.

Μαζική ήταν η συμμετοχή των πολιτών στην πορεία που διοργάνωσαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ με τη συμμετοχή πολιτικών κομμάτων και αντιρατιστικών κινήσεων. 

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση σπουδαστών, φοιτητών, μαθητών και μελών του ΠΑΜΕ.