current views are: 1

25 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση15:51

Μάρτυρες – «κλειδιά» τα είπαν όλα στον Εισαγγελέα για τη Χρυσή Αυγή

Στο γραφείο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση των 32 δικογραφιών, που αφορούν εκκρεμείς υποθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής, κατέθεσαν δύο προστατευμένοι μάρτυρες ο οποίοι μεταφέρθηκαν υπό άκρα μυστικότητα. 

Δημοσίευση 15:51’
αρθρο-newpost

Στο γραφείο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση των 32 δικογραφιών, που αφορούν εκκρεμείς υποθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής, κατέθεσαν δύο προστατευμένοι μάρτυρες ο οποίοι μεταφέρθηκαν υπό άκρα μυστικότητα. 

Στο γραφείο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση των 32 δικογραφιών, που αφορούν εκκρεμείς υποθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής, κατέθεσαν δύο προστατευμένοι μάρτυρες ο οποίοι μεταφέρθηκαν υπό άκρα μυστικότητα.

Η κατάθεση του πρώτου κράτησε 4 ώρες και παρούσα ήταν και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής είχε χθες την πρώτη επαφή με τον αντιεισαγγελέα, Χαράλαμπο Βουρλιώτη και έδωσε στοιχεία για τη δράση του εθνικιστικού κόμματος και τις παραστρατιωτικές οργανώσεις που λειτουργούν υπό τις εντολές της και τη δολοφονία του 34χρονου, Παύλου Φύσσα. Σήμερα, ο μάρτυρας επιβεβαίωσε τα στοιχεία αυτά με την υπογραφή του.

Στη συνέχεια κατέθεσε άλλος ένας μάρτυρας ενώ το κατώφλι του αντεισαγγελέα θα περάσουν και άλλοι τρεις ακόμη μάρτυρες.

Παράλληλα, υπό την προεδρία της κυρίας Κουτζαμάνη πραγματοποιήθηκε στην Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου, έκτακτη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτα Φάκου και ο εισαγγελέας Εφετών Ι. Σακελλάκος.

Καταθέσεις από το πρωί

Σημειώνεται ότι νωρίτερα κατέθεσε ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας, καθώς και άλλοι αλλοδαποί, θύματα επιθέσεων της οργάνωσης, ενώ το μεσημέρι στον Εισαγγελέα κατέθεσε για δύο περίπου ώρες ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του συνδικάτου μετάλλου, ο οποίος είχε δεχθεί επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής, πριν από μερικές ημέρες στο Πέραμα.

Ο κ. Πουλικόγιαννης δήλωσε πως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τέσσερα πρόσωπα- δράστες της επίθεσης κατά αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα έχουν ταυτοποιηθεί και σε άλλες δικογραφίες σχετικές με τη Χρυσή Αυγή.

Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν καταθέσει σήμερα είναι και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργος Σωτηρέλης, καθώς επίσης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, ο οποίος συνοδευόταν από τα στελέχη του κόμματος, Χρυσούλα Γιαταγάνα και Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Ταυτόχρονα, πηγές αναφέρουν πως ο Εισαγγελέας θα αξιοποιήσει και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, οι οποίες έχουν συλλεγεί νόμιμα από σχετικές δικογραφίες.

Ο κ. Βουρλιώτης αναμένει τηλεφωνικές συνομιλίες που έχουν καταγραφεί από το γνωστό «βαλιτσάκι» των κρατικών υπηρεσιών, προ του θανατηφόρου χτυπήματος στον Παύλο Φύσσα.


σχετικα αρθρα