current views are: 1

25 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση20:55

Κοινωνικό ιατρείο στο νοσοκομείο της Έδεσσας

Κοινωνικό Ιατρείο θα λειτουργήσει από την 1η Οκτωβρίου στο χώρο του Ιατρείου Γενικής Ιατρικής/Παθολογικό Ιατρείο του Νοσοκομείου Έδεσσας.

Δημοσίευση 20:55’
αρθρο-newpost

Κοινωνικό Ιατρείο θα λειτουργήσει από την 1η Οκτωβρίου στο χώρο του Ιατρείου Γενικής Ιατρικής/Παθολογικό Ιατρείο του Νοσοκομείου Έδεσσας.

Κοινωνικό Ιατρείο θα λειτουργήσει από την 1η Οκτωβρίου στο χώρο του Ιατρείου Γενικής Ιατρικής/Παθολογικό Ιατρείο του Νοσοκομείου Έδεσσας με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου και της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας (ΕΝΙΠ), με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Το Κοινωνικό Ιατρείο θα λειτουργεί κάθε Τρίτη 17.30-20.30 και θα εξυπηρετεί ανασφάλιστους και άτομα προερχόμενα από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ενώ υπηρεσίες θα παρέχουν εθελοντικά νοσοκομειακοί ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων εκτός του εργασιακού τους ωραρίου. Επίσης τις υπηρεσίες τους θα προσφέρουν και γιατροί του τακτικού ορθοπαιδικού ιατρείου.

“Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας εκτίμησε ότι απ’ το 2011 το 20% του πληθυσμού της χώρας δεν έχει πρόσβαση στο ΕΣΥ. Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα δήλωσε ότι 3.068.000 είναι οι καταγεγραμμένοι ανασφάλιστοι κι άλλοι τόσοι υπολογίζονται οι μη ταυτοποιημένοι. Ο υπουργός δηλώνει ότι δεν γνωρίζει πόσοι είναι οι ανασφάλιστοι κι ύστερα τρέχει στα εγκαίνια ενός εθελοντικού ιατρείου, την αναγκαιότητα του οποίου δημιουργεί η πολιτική του. Η αμφισβήτηση του δικαιώματος της δωρεάν περίθαλψης ξεκίνησε απ’ τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Τώρα μας αφορά όλους. Θέλουμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Κάτι ελάχιστο. Έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το Κοινωνικό Ιατρείο-Οδοντιατρείο. Ελπίζουμε να καταφέρουμε τη δημιουργία και Κοινωνικού Φαρμακείου στο άμεσο μέλλον. Δεν έχουμε αυταπάτες. Οι δυνατότητές μας είναι λίγες. Δεν μπορούμε ν’ αντικαταστήσουμε ούτε κατ’ ελάχιστο τις κρατικές υγειονομικές δομές. Πιστεύουμε όμως ότι με τη βοήθεια της κοινωνίας και των φορέων της, μπορούμε ν’ ανοίξουμε την αγκαλιά μας στους ταπεινωμένους και καταφρονεμένους” ανέφερε το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΙΠ, διευθυντής Ακτινολογικού στο νοσοκομείο Έδεσσας, Ισαάκ Γεναρίδης.

Παράλληλα ανέφερε ότι για τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου ενημερώθηκαν πριν από 3-4 μήνες ο διοικητής του Γενικού νοσοκομείου Πέλλας και αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Έδεσσας.


σχετικα αρθρα