Ψυχική διαταραχή έχει υποστεί, λόγω του ισχυρού σοκ μετά την επίθεση, ο ένας από τους δύο αστυνομικούς που εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Ο ένας τραυματίας φέρει θλαστικό τραύμα στο γόνατο και υποστηρίζεται ψυχολογικά ενώ αναμένεται να πάρει μεθαύριο εξιτήριο.

Ο δεύτερος τραυματίας αστυνομικός νοσηλεύεται στην Εντατική Μονάδα με τραύμα στη βουβωνική χώρα από βλήμα το οποίο μπήκε στο σώμα από το δεξιό γλουτό και έχει βλάψει τη μηριαία φλέβα.

Χειρουργήθηκε επιτυχώς, έχει επαφή με το περιβάλλον, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς και μεταφέρεται στο Αττικό Νοσοκομείο προκειμένου να αντιμετωπιστεί στη συνέχεια από αγγειοχειρουργό.

Συγκλονισμένοι οι συγγενείς του Γιώργου Σπαντιδάκη

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στο Βελονάδο Ρεθύμνης από την είδηση της αιματηρής συμπλοκής αστυνομικών με κακοποιούς στην Αθήνα, καθώς ο ένας από τους δύο τραυματίες της ομάδας "Δίας" κατάγεται από το Βελονάδο.

O 23χρονος Γιώργος Σπαντιδάκης, νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, τραυματισμένος, ευτυχώς όχι σοβαρά, στο πόδι και η υγεία του δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο. Στο πλευρό του βρίσκεται η μητέρα του, η οποία αναχώρησε το πρωί από την Κρήτη για την Αθήνα.

Κατά την αναχώρησή της από το αεροδρόμιο Ηρακλείου εξέφρασε τη βαθιά της θλίψη για τον άδικο χαμό των συναδέλφων του γιου της, έστειλε τα συλλυπητήριά της στους γονείς και τους συγγενείς των θυμάτων και ευχαρίστησε το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης για την υποστήριξη που της παρείχε.

Αντώνης Σαμαράς: Να προστατεύσουμε την Αστυνομία

«Σε ώρες αυξανόμενης ανομίας, η Αστυνομία προστατεύει τη ζωή, την ασφάλεια, την περιουσία των Ελλήνων πολιτών. Και, μάλιστα, με τέτοιες βαρύτατες θυσίες. Όπως τα δυο παλικάρια που χάθηκαν, αλλά και τα δυο παιδιά, τα τραυματισμένα, που μόλις επισκέφθηκα. Είναι πια καιρός και η Πολιτεία, όλοι μαζί, να προστατέψουμε την Αστυνομία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά την επίσκεψή του στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, προκειμένου να δει τους δυο τραυματίες αστυνομικούς.