Τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων (ΧΥΤΑ) στη Μαυροράχη της Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε, σήμερα το πρωί, ο περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος, μαζί με κλιμάκιο συνεργατών του.

Ο κ. Τρεμόπουλος περιηγήθηκε στο χώρο και ενημερώθηκε για την κατάσταση διαχείρισης των απορριμμάτων, τα προβλήματα που παρατηρούνται αλλά και για τα μελλοντικά σχέδια βελτίωσης της λειτουργίας του ΧΥΤΑ.

"Καταθέσαμε πρόταση να γίνει μια επιτροπή κοινωνικού ελέγχου λειτουργίας του ΧΥΤΑ ώστε τα προβλήματα που παρουσιάζονται να αντιμετωπίζονται έγκαιρα και να μην τρέχουμε μετά να εξετάζουμε τις καταγγελίες" δήλωσε ο κ. Τρεμόπουλος, μετά την επίσκεψη.

 Παράλληλα, ανέφερε πως θα πρέπει να εξεταστεί εκ νέου το σύστημα ανακύκλωσης με τον μπλε κάδο, καθώς παρατηρείται μείωση στον αριθμό των ανακυκλώσιμων υλικών.

"Το 33% των υλικών που πετιούνται στους μπλε κάδους είναι σκουπίδια που στη συνέχεια καταλήγουν στο ΧΥΤΑ" σημείωσε ο κ. Τρεμόπουλος, τονίζοντας πως αυτό δείχνει την αδιαφορία μερίδας πολιτών για την ανακύκλωση.