Αντιφασιστική πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έκαναν πολίτες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (ΕΚΘ) και της Ενωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ).

Προηγήθηκε συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου, όπου εκπρόσωποι συλλόγων και άλλων μαζικών φορέων απηύθυναν χαιρετισμούς. Τίμησαν τη μνήμη του Παύλου Φύσσα και κάλεσαν τον κόσμο σε αγώνες για να φράξουν το δρόμο στη Χρυσή Αυγή και τον φασισμό. Στη διάρκεια της πορείας διαδηλωτές έκαψαν ένα πανί με τον αγκυλωτό σταυρό και φώναξαν συνθήματα.

Η Αστυνομία απέκλεισε με κλούβες τους δρόμους που οδηγούν στην περιοχή που βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής κι έστησε μπλόκα στις διασταυρώσεις της οδού Σαλαμίνος με την Τσιμισκή και την Κουντουριώτου. Οταν βρέθηκαν απέναντι στους αστυνομικούς διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα εναντίον τους.

Το «παρών» στη διαδήλωση έδωσαν μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α.), οι πρόεδροι του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, της ΕΔΟΘ, Πέτρος Κετικίδης, και συνδικαλιστές από διάφορους εργασιακούς χώρους.