Την εκδοχή του για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έδωσε στην απολογία του ο κατηγορούμενος Γιώργος Ρουπακιάς, υποστηρίζοντας ότι δέχθηκε επίθεση από 5 - 6 άτομα που όπως είπε υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες άνοιξαν την πόρτα του αυτοκινήτου του και τον γρονθοκόπησαν στο κεφάλι. 

Παράλληλα παραδέχθηκε πως είχε τηλεφωνικές επαφές με μέλη της Χρυσής Αυγής λίγη ώρα πριν τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 

Ανέφερε μάλιστα συγκεκριμένα ονόματα μελών της οργάνωσης με τα οποία συνομίλησε.

«Όσο βρισκόμουν στην καφετέρια έλαβε τηλέφωνο από τον Δ.Γ. απόστρατο των ενόπλων δυνάμεων που τον γνώρισα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Με ρώτησε τι κάνω, χωρίς αιτία. Όσο βρισκόμουν στην καφετέρια πήρα τον Γ.Π ,Ι.Κ και τον Δ. Μίλησα μόνο με τον τελευταίο. Τον Κ. και τον Π. τους γνώρισα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής» φέρεται να είπε.

Μάλιστα, σε επικοινωνία του με ηγετικό στέλεχος της ΧΑ Νίκαιας μετά τη δολοφονία του 34χρονου, το στέλεχος απάντησε στον Ρουπακιά πως δεν θα τον βοηθήσει στέλνοντας του δικηγόρο, και να «κοιμηθεί όπως έστρωσε».

Ειδικότερα ο Γιώργος Ρουπακιάς φέρεται να είπε: «Μετά τη σύλληψη μου πήρα τηλέφωνο τον Γ.Π και του είπα ότι μαχαίρωσα κάποιον άνθρωπο και να μου βρει δικηγόρο. Εκείνος ,που έχει επαφή με κόσμο, δικηγόρους κλπ, του έκανα απανωτές κλήσεις ζητώντας βοήθεια, αλλά αυτός δεν με βοήθησε και μου είπε κόψε το λαιμό σου, όπως έστρωσες θα κοιμηθείς».

Tόνισε πως ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής εδώ και περίπου τρεις μήνες, ενώ αρχικά είχε δηλώσει πως απλώς πρόσκειται στον χώρο του κόμματος.

«Δεν είχα το ποσό των 20 ευρώ που απαιτείται για να γραφτώ μέλος ούτε εγώ ούτε η γυναίκα μου γι αυτό το λόγο δεν είμαι μέλος, και δεν είναι καταγεγραμμένο το όνομά μου στη Χρυσή Αυγή, είμαι απλός υποστηρικτής. Κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή τα γραφεία της Χ.Α είναι ανοιχτά 5 με 9. Στις εννέα πήγαινα εγώ κάθε Πέμπτη γιατί γινόντουσαν ομιλίες από βουλευτές της Χρυσής Αυγής».Τον Κ. και τον Π. τους γνώρισα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Όλα τα άτομα που προανέφερα προέρχονται από την τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Στο γραφείο είμαι μόνο τρεις μήνες. Πριν δεν ανήκα πουθενά», φέρεται να υποστήριξε.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς φέρεται να ισχυρίζεται ότι έχει πάρει μέρος σε μία διανομή τροφίμων, που έγινε στην Αθήνα στα μέσα Ιουλίου και σε μία εκδρομή στη Μεσσηνία, στον ποταμό Νέδα, τον Αύγουστο του 2013. 

Παράλληλα φέρεται να κατέθεσε σε σχέση με τα όσα κατασχέθηκαν στο σπίτι του ότι τα είχε για να προστατευτεί «από τους κλέφτες».

«Το κλομπ πράγματι υπήρχε σπίτι, όπως και το τέιζερ και τα περιοδικά και η εφημερίδα της Χρυσής Αυγής και τα βιβλιαράκια "μαίανδρος", το περιεχόμενο των οποίων εγώ ανακοίνωσα στους αστυνομικούς. Το κλομπ και το τειζερ το οποίο είχα αγοράσει 20 ευρώ το είχα σπίτι για τους κλέφτες», φέρεται να κατέθεσε.

Εξάλλου, περιέγραψε στην ανακρίτρια πως βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος:

«Στη συμπλοκή κατέβαινα πεζός την Τσαλδάρη πηγαίνοντας στο αυτοκίνητό μου είδα ομάδα ατόμων 40 εως 50 στον απέναντι δρόμο να χτυπιούνται και στα 60 -70 μέτρα ήταν αποκομμένη, μία ομάδα 10 -15 ατόμων μέσα στην οποία ήταν και το θύμα οι οποίοι στέκονταν μπροστά στο αυτοκίνητό μου.

Ακουσα από απέναντι να φωνάζουν, νόμιζα ότι ήταν τσακωμός φιλάθλου. Ξεκλείδωσα το αυτοκίνητό μου, κάθισα στη θέση του οδηγού και άκουσα μία φωνή να φωνάζει από τους φίλους του θύματος, αυτός είναι, αυτός είναι. Αυτοί θεώρησαν ότι εγώ ήμουν μαζί με τους άλλους χρυσαυγίτες και μου επιτέθηκαν. Οι αστυνομικοί ήρθαν σε δευτερόλεπτα από τότε που έγινε το συμβάν. Τους είδα με τις μηχανές πάνω στο πεζοδρόμιο. Την ώρα που ήρθαν οι αστυνομικοί ηταν 10 με 12 άτομα της παρέας του θύματος».

Και πρόσθεσε:

«Επιτέθηκα στον Παύλο Φύσσα γιατί αυτός ήταν ο πρώτος που βρήκα μπροστά μου αφότου με τράβηξαν κάποιοι από την ομάδα αυτή από τα αυτοκίνητο. Και οι άλλοι βέβαια μου επιτέθηκαν, αλλά εγώ χτύπησα αποκλειστικά το θύμα γιατί αυτός βρισκόταν πιο κοντά μου.

Το θύμα ούτε το γνώριζα ούτε κάποιος με έστειλε εκεί, ούτε πήγαινα ανάποδα με το αυτοκίνητό μου. Οι αστυνομικοί την ώρα που ήρθαν είδαν ότι δέχθηκα χτυπήματα από το θύμα και την παρέα του».

Νέα άγνωστα σημεία της δικογραφίας

Εν τω μεταξύ, νέα στοιχεία για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα έρχονται σήμερα στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος», τα πέντε «μυστηριώδη» και πολυσυζητημένα πρόσωπα με τα οποία επικοινώνησε ο δράστης το επίμαχο χρονικό διάστημα είναι εκτός του επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, ο Ε.Κ μέλος της Τοπικής Οργάνωσης, ο Γ Δ., απόστρατος αξιωματικός, επισκέπτης των γραφείων της Χρυσής Αυγής, ο Α. Τσ. για τον οποίο δηλώνεται ότι είναι φίλος του γιου του δράστη, και κάποιος Θ. Σβ., του οποίου διερευνάται ο ρόλος και η ακριβής εμπλοκή του στην υπόθεση.

Αμέσως μετά την ανάδειξη των συγκεκριμένων ονομάτων στη δικογραφία οι αστυνομικές και οι δικαστικές αρχές ζήτησαν την άρση απορρήτου των πέντε τηλεφωνικών αριθμών τους. Σύμφωνα με έγγραφα της δικογραφίας, ο επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας φέρεται να έχει επικοινωνήσει με δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής, χωρίς ωστόσο ακόμη να είναι ευκρινές αν αυτές οι κλήσεις έχουν γίνει το επίμαχο χρονικό διάστημα ή σε προγενέστερο ή μεταγενέστερο χρόνο.