Νέα τροπή φαίνεται ότι παίρνει η υπόθεση των «συνεργών» του Γιώργου Ρουπακιά στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα καθώς για πρώτη φόρα γίνεται αναφορά σε δεύτερο πρόσωπο που βρισκόταν μαζί με τον δολοφόνο στο αυτοκίνητο που κινούταν ανάποδα στη Παναγή Τσαλδάρη πριν την δολοφονία.

Σε πολυσέλιδη δικογραφία, σύμφωνα με το «Βήμα», αναφέρεται ότι ένα δεύτερο πρόσωπο, με ξυρισμένο κεφάλι, συνοδηγός του δράστη, τον συνόδευε στην ενέδρα στον Φύσσα, αλλά κατάφερε να διαφύγει από την αστυνομία. 

«Ειδικότερα στην κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα αναφέρεται επί λέξει: «Τότε ήρθε η αστυνομία. Ο άνδρας με το ξυρισμένο κεφάλι βγήκε από τη θέση του συνοδηγού, προσπάθησε να χτυπήσει έναν αστυνομικό και έφυγε τρέχοντας…».

Μια άλλη νεαρή που καθόταν στο ίδιο παγκάκι με την προηγούμενη μάρτυρα και κοντά στη στάση του λεωφορείου, κατέθεσε στην αστυνομία: «Είδα ότι βγήκε από το ασημί αυτοκίνητο, που είχε μπει στο αντίθετο ρεύμα, από τη θέση του συνοδηγού, ένας άνδρας με Πάντως κανένας αστυνομικός δεν καταθέτει για την παρουσία του συγκεκριμένου άνδρα αν και στη μία κατάθεση αναφέρεται ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο συνεπλάκη με αστυνομικό.

Ερωτήματα γεννάει και μία ακόμη κατάθεση άνδρα, ο οποίος, σύμφωνα με το «Βήμα», δηλώνει ότι είναι εξωτερικός φρουρός των φυλακών Κορυδαλλού και μοιάζει να εγγυάται στους αστυνομικούς ότι θα μεσολαβήσει για να λήξει το επεισόδιο αναίμακτα. Είναι άγνωστο γιατί οι αστυνομικοί, πριν από τη δολοφονία, πίστεψαν στον «εγγυητή», ο οποίος πάντως αποδείχτηκε δραματικά αναποτελεσματικός.

Η απολογία του Ρουπακιά - Με ποιους μίλησε τη νύχτα της δολοφονίας

Την ίδια ώρα, τη δική του εκδοχή του για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έδωσε στην απολογία του ο κατηγορούμενος Γιώργος Ρουπακιάς, υποστηρίζοντας ότι δέχθηκε επίθεση από 5 - 6 άτομα που όπως είπε υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες άνοιξαν την πόρτα του αυτοκινήτου του και τον γρονθοκόπησαν στο κεφάλι.  Παράλληλα παραδέχθηκε πως είχε τηλεφωνικές επαφές με μέλη της Χρυσής Αυγής λίγη ώρα πριν τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 

Ανέφερε μάλιστα συγκεκριμένα ονόματα μελών της οργάνωσης με τα οποία συνομίλησε. «Όσο βρισκόμουν στην καφετέρια έλαβε τηλέφωνο από τον Δ.Γ. απόστρατο των ενόπλων δυνάμεων που τον γνώρισα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Με ρώτησε τι κάνω, χωρίς αιτία. Όσο βρισκόμουν στην καφετέρια πήρα τον Γ.Π ,Ι.Κ και τον Δ. Μίλησα μόνο με τον τελευταίο. Τον Κ. και τον Π. τους γνώρισα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής» φέρεται να είπε.

Μάλιστα, σε επικοινωνία του με ηγετικό στέλεχος της ΧΑ Νίκαιας μετά τη δολοφονία του 34χρονου, το στέλεχος απάντησε στον Ρουπακιά πως δεν θα τον βοηθήσει στέλνοντας του δικηγόρο, και να «κοιμηθεί όπως έστρωσε».

Ειδικότερα ο Γιώργος Ρουπακιάς φέρεται να είπε: «Μετά τη σύλληψη μου πήρα τηλέφωνο τον Γ.Π και του είπα ότι μαχαίρωσα κάποιον άνθρωπο και να μου βρει δικηγόρο. Εκείνος που έχει επαφή με κόσμο, δικηγόρους κλπ, του έκανα απανωτές κλήσεις ζητώντας βοήθεια, αλλά αυτός δεν με βοήθησε και μου είπε κόψε το λαιμό σου, όπως έστρωσες θα κοιμηθείς».

Tόνισε πως ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής εδώ και περίπου τρεις μήνες, ενώ αρχικά είχε δηλώσει πως απλώς πρόσκειται στον χώρο του κόμματος. «Δεν είχα το ποσό των 20 ευρώ που απαιτείται για να γραφτώ μέλος ούτε εγώ ούτε η γυναίκα μου γι αυτό το λόγο δεν είμαι μέλος, και δεν είναι καταγεγραμμένο το όνομά μου στη Χρυσή Αυγή, είμαι απλός υποστηρικτής. Κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή τα γραφεία της Χ.Α είναι ανοιχτά 5 με 9.

Στις εννέα πήγαινα εγώ κάθε Πέμπτη γιατί γινόντουσαν ομιλίες από βουλευτές της Χρυσής Αυγής».Τον Κ. και τον Π. τους γνώρισα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Όλα τα άτομα που προανέφερα προέρχονται από την τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Στο γραφείο είμαι μόνο τρεις μήνες. Πριν δεν ανήκα πουθενά», φέρεται να υποστήριξε.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς φέρεται να ισχυρίζεται ότι έχει πάρει μέρος σε μία διανομή τροφίμων, που έγινε στην Αθήνα στα μέσα Ιουλίου και σε μία εκδρομή στη Μεσσηνία, στον ποταμό Νέδα, τον Αύγουστο του 2013.  Παράλληλα φέρεται να κατέθεσε σε σχέση με τα όσα κατασχέθηκαν στο σπίτι του ότι τα είχε για να προστατευτεί «από τους κλέφτες».

«Το κλομπ πράγματι υπήρχε σπίτι, όπως και το τέιζερ και τα περιοδικά και η εφημερίδα της Χρυσής Αυγής και τα βιβλιαράκια μαίανδρος, το περιεχόμενο των οποίων εγώ ανακοίνωσα στους αστυνομικούς. Το κλομπ και το τειζερ το οποίο είχα αγοράσει 20 ευρώ το είχα σπίτι για τους κλέφτες», φέρεται να κατέθεσε.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το «Βήμα», τα πέντε «μυστηριώδη» πρόσωπα με τα οποία επικοινώνησε ο δράστης το επίμαχο χρονικό διάστημα είναι εκτός του επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, ο E.K., μέλος της Τοπικής Οργάνωσης,  ο Γ. Δ., απόστρατος αξιωματικός, επισκέπτης των γραφείων της Χρυσής Αυγής, ο Α. Τσ. για τον οποίο δηλώνεται ότι είναι φίλος του γιου του δράστη, και κάποιος Θ. Σ., του οποίου διερευνάται ο ρόλος και η ακριβής εμπλοκή του στην υπόθεση.

Αμέσως μετά την ανάδειξη των συγκεκριμένων ονομάτων στη δικογραφία οι αστυνομικές και οι δικαστικές αρχές ζήτησαν την άρση απορρήτου των πέντε τηλεφωνικών αριθμών τους. Σύμφωνα με έγγραφα της δικογραφίας, ο Γιώργος Πατέλης φέρεται να έχει επικοινωνήσει με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο και Γιάννη Λαγό, χωρίς ωστόσο ακόμη να είναι ευκρινές αν αυτές οι κλήσεις έχουν γίνει το επίμαχο χρονικό διάστημα ή σε προγενέστερο ή μεταγενέστερο χρόνο.